ETH koers kan 3k bereiken in september, volgens analisten – waarom stijgt Ethereum?

1166 totale weergaven
eth

Ondanks dat Ethereum zich net als een de rest van de top 5 crypto’s in een moeilijke fase bevindt zijn er nog steeds crypto analisten die erg positief zijn over het vooruitzicht van de op een na grootse crypto van de wereld. Wat gaat de Ethereum koers doen in september?

Ethereum heeft over de afgelopen 24 uur opnieuw een daling moeten accepteren. Deze daling van 2,7% heeft ervoor gezorgd dat de nummer 2 van de crypto markt nu al meer dan 24% gedaald is over de afgelopen maand. Hierdoor staat de Ethereum koers onder druk en is het zelfs de grootste verliezer van de top tien van de crypto markt.

eth
Ethereum koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

Met een huidige waarde van $ 2570 is de ETH koers ver verwijderd van zijn recente hoogtepunten van boven de $ 4.000. De neerwaartse trend die meer dan een maand heeft standgehouden heeft dus duidelijk zijn tol geëist.

Toch zijn crypto analisten positief over de kans van Ethereum om in september voorbij de $ 3000 te stijgen.

Van de Poppe acht kans dat ETH in september voorbij $ 3000 stijgt 80% – waarom stijgt Ethereum?

Michael van de Poppe is een bekende crypto analist die zich onlangs positief uitsprak over het vooruitzicht van de Ethereum koers. Volgens van de Poppe is de kans namelijk 80% dat Ethereum in september al voorbij de belangrijke grens van $ 3000 stijgt.

Hij baseert deze voorspelling op historische data, die duidelijk maakt dat het Ethereum in zowel 2022 als 2024 slechts 3 weken nodig had om vanaf zijn huidige niveau naar de $ 3500 te stijgen.

Daarnaast lijkt de vraag van Amerikaanse investeerders voor Ethereum toegenomen te zijn. Dit is terug te zien op de Coinbase Premium Index die groen is gekleurd.

eth
Coinbase Premium Index – bron: CryptoQuant

Ook de Ethereum ETF’s ervaarden recentelijk een positieve instroom van kapitaal die de BlackRock ETH ETF zelfs voorbij de $ 1 miljard hielp.

Het zijn allemaal indicatoren dat Ethereum mogelijk bezig is aan zijn laatste dalingen.

Als Ethereum daadwerkelijk in staat is om zijn weg omhoog in te zetten zal het eerst echter af moeten rekenen met de eerste weerstandsniveaus bij $ 2649 en $ 2732. Alleen als de Ethereum koers in staat is om deze niveaus te flippen in ondersteuning kan er gedacht worden aan een snelle stijging voorbij de $ 3000.

Als de koers niet in staat is om zijn huidige neerwaartse trend stop te zetten moet er echter gekeken gaan worden naar de onmiddellijke ondersteuning bij de $ 2553. Dit niveau moet behouden worden om een verdere daling richting de $ 2493 te voorkomen.

Ondanks dat van de Poppe het vooruitzicht van Ethereum positief inschat, is het zeker geen garantie dat de nummer 2 van de crypto al in september in staat is om voorbij de $ 3000 te stijgen.

Om deze reden zie je dan ook steeds meer investeerders die hun portfolio in de tussentijd diversificeren met andere altcoins om hun risico te spreiden. Met name de crypto’s van Crypto All-Stars en Base Dawgz krijgen recentelijk veel aandacht.

Crypto All-Stars (STARS) – nieuw crypto project introduceert unieke MemeVault

Met Crypto All-Stars kan men nu profiteren van een uniek staking concept waarin alle grote meme coins samenkomen onder één dak. De MemeVault van Crypto All-Stars stelt gebruikers namelijk in staat om native STARS token te verdienen als zij één van de grote meme coins vastzetten. Het feit dat dit project erin is geslaagd om alle grote meme coins samen te brengen heeft al snel geleid tot het nodige succes in zijn presale.

De MemeVault van Crypto All-Stars is een innovatief smart contract staking systeem waarin gebruikers dus meme coins zoals Pepe, Doge, Shiba Inu, en Dogwifhat vast kunnen zetten. Bij dit systeem worden ze beloond in de vorm van de STARS token, maar deze token kan ook zelf vastgezet worden voor extra hoge beloningen. Gebruikers die dit doen komen in aanmerking voor beloningen die wel drie keer zo hoog zijn als bij de normale meme coins. Vroege investeerders die nu Stars tokens kopen kunnen daardoor aanzienlijke winsten realiseren.

crypto all stars

Bij Crypto All-Stars is er sprake van duidelijke tokenomics en een transparante verdeling van de totale token voorraad van 42,069 miljard tokens. 20% van deze token voorraad, oftewel 8,4 miljard tokens, is apart gezet voor de presale. 25% van de token voorraad, oftewel 10,5 miljard tokens, is apart gezet voor de staking beloningen. De resterende 55% van de token voorraad wordt verdeeld over marketing, liquiditeit en een War Chest.

De presale van Crypto All-Stars heeft inmiddels al meer dan $ 500.000 aan vroege investeringen weten op te halen. Redelijk indrukwekkend aangezien deze presale slechts enkele dagen geleden live is gegaan. STARS tokens kosten op dit moment $ 0,0013911 per stuk, maar deze prijs zal in niet al te lange tijd verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels Ethereum, USDT, BNB en Creditcard.

 

 

Base Dawgz (DAWGZ) – meme coin project haalt inspiratie uit de vrijheid van base jumping

Base Dawgz is een interessant nieuw crypto project dat bezig is om een unieke gedecentraliseerde wereld zonder grenzen naar de blockchain te brengen. Het team achter dit project heeft zijn inspiratie gehaald uit de vrijheid die base jumping met zich meebrengt. Deze vrijheid heeft het nu proberen te vertalen naar de blockchain door middel van de introductie van deze gedecentraliseerde wereld. Binnen deze wereld moeten gebruikers in staat zijn om hun crypto fondsen gemakkelijk te verplaatsen over meerdere blockchains zonder rekening te moeten houden met enige beperkingen.

Om dit mogelijk te maken heeft het project multi-chain functionaliteit geïntroduceerd. Dit betekent dat zijn native DAWGZ token niet alleen beschikbaar zal zijn voor de Base blockchain, maar ook voor die van Ethereum, Solana, BNB en Avalanche. Dit stelt gebruikers in staat om gemakkelijk hun DAWGZ tokens te verplaatsen over een aantal van de grootste blockchains ter wereld.

De Base blockchain vormt echter nog altijd het thuis van dit nieuwe crypto project en dit kan meerdere voordelen met zich meebrengen. De Base blockchain was recentelijk namelijk al verantwoordelijk voor meerdere succesvolle meme coins, waaronder Brett. Deze meme coin wist al snel een market cap te vergaren van meer dan $ 1,5 miljard en men ziet Base Dawgz nu als een van zijn opvolgers.

De presale van Base Dawgz heeft inmiddels al meer dan $ 3 miljoen aan vroege investeringen op weten te halen waarmee het nogmaals bevestigt hoe populair dit project al is gebleken. Tokens zijn op dit moment nog te koop voor $ 0,007784 per stuk, maar deze prijs zal morgen verder gaan stijgen. Gebruikers die hun tokens vandaag nog vastzetten zullen in aanmerking komen voor een indrukwekkende APY van maar liefst 827%. Tokens zijn te koop middels Base, ETH, BNB, SOL en AVAX.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
ETHEthereum koers

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...