ETH koers herpakt momentum terwijl Bitcoin daalt – Wat gaat Ethereum doen?

9092 totale weergaven
Bitcoin en Ethereum ETF's beginnen met handelen in het VK

Bitcoin’s prijs is vandaag gedaald, terwijl Ethereum zijn positieve momentum voortzet.

Deze divergentie in prestaties tussen de twee toonaangevende cryptocurrencies heeft intense marktdiscussies aangewakkerd.

Een recent rapport van QCP Capital geeft inzicht in deze trend en belicht de belangrijkste factoren die de huidige dynamiek beïnvloeden en waarom analisten optimistisch blijven over Ethereum.

In dit artikel onderzoeken we de redenen achter Ethereum’s herstel en wat de toekomst kan brengen voor deze populaire cryptocurrency.

Ethereum stijgt terwijl Bitcoin worstelt

De recente daling van Bitcoin kan worden toegeschreven aan meerdere negatieve factoren. Volgens QCP Capital hebben potentiële aanbodsdrukken door de aanstaande Mt. Gox distributie, ter waarde van ongeveer $ 9,6 miljard, en de recente hack van DMM, waarbij $ 305 miljoen werd gestolen, zwaar gedrukt op de prijs van Bitcoin.

Deze gebeurtenissen hebben geleid tot een negatieve marktverwachting, die bijdraagt aan de huidige problemen van de cryptocurrency. Ondanks de slechte prestaties van Bitcoin, is de prijs van Ethereum vandaag echter gestegen.

Ethereum heeft zijn positieve momentum weten te behouden, gedreven door bullish factoren. De goedkeuring van spot Ethereum ETF’s heeft het vertrouwen van investeerders aanzienlijk versterkt.

Bovendien merkt het rapport van QCP Capital op dat “de volatiliteit enorm is afgenomen na de goedkeuring van de ETH-spot ETF deze week, ondanks de heersende factoren.” De verwachting dat deze ETF’s eerder dan verwacht zullen gaan handelen, heeft nieuw optimisme in de markt gebracht.

De recente stap van de SEC om aanvragers te verzoeken S-1 formulieren in te dienen vóór 31 mei suggereert dat Ethereum spot ETF’s mogelijk al in juni kunnen beginnen met handelen, volgens het rapport. Deze versnelde tijdlijn heeft verder bijgedragen aan het bullish sentiment voor Ethereum.

Opmerkelijk is dat de contrasterende reacties op deze ontwikkelingen de verschillende trajecten van Bitcoin en Ethereum op de huidige markt hebben benadrukt.

Koersverwachting Ethereum

De Ethereum koers brak op 20 mei boven het dalende wigpatroon en het 50 EMA-niveau bij $ 3.144 en steeg met 21%. Momenteel wordt ETH afgewezen door het bearish orderblok van 12 maart, variërend van $ 3.980 tot $ 4.093.

De Ethereum koers zou op twee manieren kunnen stijgen:

  1. Een doorbraak boven het dagelijkse bearish orderblok, dat zich uitstrekt van $ 3.980 tot $ 4.093, en dit omzetten in een ondersteuningszone.
  2. ETH zou kunnen terugtrekken naar de belangrijke ondersteuningszones van de 50-daagse EMA op $ 3.558, wat ongeveer samenvalt met het bullish orderblok, dat zich uitstrekt van $ 3.393 tot $ 3.119.

ETH/USDT 1-day chart

Als de bovengenoemde omstandigheden zich voordoen, zou de Ethereum koers zijn all-time high (ATH) van $ 4.868 kunnen herbezoeken.

Aan de andere kant, als de dagelijkse candle van Ethereum onder het niveau van $ 2.864 sluit, zou dit een lager dieptepunt produceren en een breuk in de marktstructuur signaleren. Deze beweging zou de bovengenoemde bullish stelling ongeldig maken, wat mogelijk een extra crash van 8% naar het vorige ondersteuningsniveau van $ 2.600 zou kunnen veroorzaken.

Naast Ethereum zijn er ook andere opkomende munten die de aandacht trekken in de cryptowereld. Deze nieuwe spelers, nog in de presale-fase, bieden investeerders de kans om vroegtijdig in te stappen en mogelijk te profiteren van hun enorme groeipotentieel in deze markt.

PlayDoge (PLAY)

Binnen enkele dagen heeft PlayDoge (PLAY), een onlangs geïntroduceerde cryptocurrency-onderneming, tijdens de presale met succes meer dan $ 800.000 gegenereerd. Het opmerkelijke enthousiasme rond PlayDoge kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de onderscheidende aanpak die elementen van nostalgie combineert met een eigentijds Play-to-Earn-platform.

PlayDoge - deze presale heeft 100x potentieel!

Geïnspireerd door de iconische Tamagotchi, stelt deze applicatie gebruikers in staat een virtueel huisdier te verzorgen en arcadespellen te spelen om PLAY-tokens te verwerven.

Gedurende de presale kan PlayDoge worden verkregen voor slechts $ 0,00501 per token. Bovendien krijgen kopers exclusieve toegang tot het inzetsysteem, waardoor ze passief tokens kunnen verzamelen. Na deze introductiefase zal de waarde van PLAY enorm stijgen, waardoor het potentiële rendement voor degenen die vroeg hebben geïnvesteerd wordt vergroot.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

99Bitcoins (99BTC)

99Bitcoins, tien jaar geleden opgericht, is uitgegroeid tot een prominente figuur in de crypto-informatie-industrie en heeft in de loop der jaren een aanzienlijke aanhang verworven. Het gebruikersbestand telt nu meer dan 2 miljoen deelnemers die zijn ingeschreven voor de cryptocursussen, samen met een indrukwekkende 700.000 abonnees op YouTube.

Het platform heeft de strategische beslissing genomen om zijn eigen digitale valuta te introduceren, bekend als het 99BTC-token. Deze cryptocurrency zal een cruciale rol spelen in hun innovatieve Learn 2 Earn-systeem, waarbij gebruikers worden gestimuleerd met crypto-beloningen voor het uitbreiden van hun kennis over het onderwerp. Met een uitgebreide bibliotheek met educatieve inhoud die ongeveer 80 uur beslaat, beschikken gebruikers over voldoende middelen om hun begrip te vergroten en onderweg waardevolle cryptocurrency te verdienen.

99Bitcoins koers verwachting

Naast dat het als beloning binnen dit systeem dient, biedt het 99BTC-token houders verschillende voordelen, waaronder toegang tot handelssignalen, online webinars en exclusieve VIP-communitygroepen.

Met een presale die al meer dan $ 1,8 miljoen heeft opgeleverd, zijn de tokens momenteel beschikbaar voor aankoop tegen een tarief van $ 0,00107 per token. Deze prijs zal echter binnen slechts 4 dagen stijgen. Geïnteresseerde kopers hebben de mogelijkheid om de tokens te verwerven met ETH, BNB, USDT of zelfs een creditcard.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Rutger Kant

Rutger Kant is een ervaren content specialist met drie jaar ervaring in technologische journalistiek. Als schrijver van cryptobenelux.nl en technische student blinkt Rutger uit in het eenvoudig uitleggen van complexe concepten met betrekking tot cryptocurrencies. Zijn expertise strekt zich u...