ETH koers worstelt met $2800 resistance – gaat Ethereum dalen met correctie naar $1600?

265 totale weergaven
eth koers

Ondanks dat er eind juli een aantal spot Ethereum ETF’s werden gelanceerd, wil het met de Ethereum ($ETH) koers nog niet echt vlotten. In tegenstelling juist, de Ethereum koers staat juist 24% lager dan op 23 juli, toen de ETF’s live gingen. Steeds meer analisten beginnen hun zorgen te uiten en denken dat Ethereum nog verder gaat dalen.

Ondanks de recente daling staat de Ethereum koers nog altijd bijna 15% hoger dan aan het begin van het jaar. Ondanks deze prestatie van de op een na grootste cryptomunt, zijn crypto analisten niet onder de indruk van de meest recente koersbeweging van Ethereum.

Crypto analist verwacht stevige weerstand voor Ethereum koers

Arete Capital partner McKenna zei gisteren in een post op X: “Ik verwacht niet dat $ETH binnenkort boven $ 2800 a $ 2900 zal uitbreken, maar eerder zijwaarts zal bewegen in de maanden augustus en september.”

McKenna verwees onder andere naar de recente daling van Ethereum die werd aangewakkerd door de grote $ETH dump door market maker Jump Trading en de angst voor een globale recessie. De Ethereum koers daalde met maar liefst 21% en zette een bodem neer op $ 2112 op 5 augustus. Deze herstelde inmiddels naar de huidige Ethereum koers van $ 2626.

De koers probeerde echter nog verder te stijgen, maar stuitte bij $ 2750 op 12 augustus op een stevige weerstand. Volgens McKenna staat de Ethereum koers momenteel “dicht bij de weerstand van $ 2800 – $ 2900”, en is hij niet overtuigd dat veel beleggers long zullen gaan op ETH vanaf de huidige niveaus.

Collega-analist vraagt zichzelf af: gaat Ethereum dalen?

Collega-analist Peter Brandt houdt in zijn analyse echter rekening met twee scenario’s. In het eerste geval blijft de Ethereum koers gestaag verder stijgen binnen het stijgende wig patroon van de afgelopen 5 maanden, totdat deze boven de $ 2960 uitkomt. Het tweede scenario is dat de koers neerwaarts uit de stijgende wig breekt, waarbij de Ethereum koers daalt naar ongeveer $ 1640, het bearish koersdoel van de stijgende wig.

Op TradingView houdt een onafhankelijke trader genaamd lubale84 ook rekening met een daling van de Ethereum koers:

Ethereum koers
Ethereum koers kan dalen richting $ 1640 / Bron: TradingView

Ondanks het recente herstel, lijkt er een duidelijke bear flag zichtbaar op de daggrafiek, wat kan wijzen op een verdere daling.

Ethereum bulls rekenen op steun van de onderste trendlijn van de flag op $ 2540. Een uitbraak onder dit niveau zou een verdere daling naar $ 1640 in gang kunnen zetten. Dit zou betekenen dat de Ethereum koers nog eens 35% aan waarde zou kunnen verliezen.

Nieuwe cryptomunten met potentieel hoog rendement

Doordat de Ethereum koers er dus op dit moment niet fantastisch bij ligt, lijkt het verstandig om daar je vingers niet aan te branden. Veel investeerders kiezen er daarom op dit moment ook voor om in nieuwe cryptomunten te investeren.

Omdat het niet altijd even makkelijk is om de juiste crypto projecten te vinden, beschrijven we hieronder twee van de meest veelbelovende cryptomunten van dit moment. Ze zitten allebei nog in de presale fase en kunnen daardoor explosief stijgen zodra ze een listing krijgen op een populaire crypto exchange. Bovendien beloven ze beide ook nog eens zeer aantrekkelijke staking beloningen.

Pepe Unchained – de meme coin die zijn eigen blockchain lanceert

De eerste nieuwe cryptomunt die veel aandacht krijgt van investeerders is Pepe Unchained ($PEPU). Volgens crypto experts heeft Pepe Unchained alle eigenschappen in huis om de verbeterde versie van de populaire Pepe coin te worden. Ze denken zelfs dat $PEPU het enorme succes van $PEPE kan evenaren, en misschien zelfs wel kan overtreffen. Ondanks dat de presale nog niet zo lang geleden is gelanceerd, heeft Pepe Unchained al ruim $ 9 miljoen opgehaald.

Pepe Unchained mag dan weliswaar een meme coin zijn, toch heeft het een aantal zeer interessante features. De belangrijkste hiervan is de lancering van zijn eigen Layer-2 blockchain op Ethereum. Ze beloven 100x hogere transactiesnelheden tegen lagere kosten, waardoor de blockchain van Pepe Unchained enorm populair kan worden om nieuwe cryptomunten op te lanceren.

Vroege investeerders kunnen direct rendement behalen door de aantrekkelijke staking beloningen. Vanaf het moment dat je je tokens koopt, kun je deze namelijk staken tegen een huidige APY van 219%. Je kunt dus vanaf dag één een mooi passief inkomen verdienen en tegen de tijd dat $PEPU een listing krijgt op een populaire crypto exchange, zijn je hoeveelheid tokens al flink gegroeid.

Hoelang de presale nog gaat duren is op dit moment nog onbekend. Pepe Unchained heeft hierover niets naar buiten gebracht, maar aangezien er al ruim $ 9 miljoen is opgehaald, zal het nooit lang meer duren voordat de presale is uitverkocht. Zorg daarom dat je er snel bij bent, voordat het te laat is. Sowieso is het verstandig om niet langer te wachten, aangezien de prijs van $PEPU bij elke nieuwe fase van de presale wordt verhoogd. De eerstvolgende prijsstijging zal vandaag nog worden doorgevoerd.

 

 

Crypto All-Stars – nieuwe top 10 meme coin in wording?

Een andere veelbelovende nieuwe cryptomunt die veel aandacht krijgt van de crypto community, is Crypto All-Stars ($STARS). Dit nieuwe project heeft het innovatieve MemeVault bedacht, waarmee gebruikers in staat worden gesteld om de grootste meme coins te staken in ruil voor zeer aantrekkelijke beloningen. Crypto All-Stars brengt daarmee alle grote meme coins samen onder één dak, iets wat nog nooit eerder is gedaan in de wereld van crypto.

De MemeVault zorgt er dus door dat gebruikers bekende meme coins zoals PEPE, DOGE, SHIB en WIF kunnen staken in ruil voor $STARS beloningen. De $STARS token is dus de native token van het platform en kan net als de andere meme coins ook worden gestaked. Door het staken van de $STARS token kunnen je beloningen tot wel 3x hoger liggen als bij het staken van de andere tokens.

crypto all stars
Crypto All-Stars ($STARS) lanceert presale / Bron: Crypto All-Stars

De tokenomics van Crypto All-Stars worden op hun website duidelijk uitgelegd. 20% van de totale token voorraad is gereserveerd voor de presale fase, terwijl 25% voor presale staking beloningen zullen worden gebruikt. Daarnaast hebben ze 20% opzij gezet voor marketing doeleinden en 10% voor DEX/CEX-liquiditeit. De resterende 25% zal worden gebruikt voor het MemeVault ecosysteem.

Ondanks dat de presale pas een paar dagen geleden is gelanceerd, is er al meer dan $ 450.000 opgehaald. Op dit moment kunnen $STARS tokens gekocht worden voor $ 0,0013855 per stuk, maar ook deze prijs zal binnen 24 uur gaan stijgen. Dus wacht niet langer en ga direct naar de website van Crypto All-Stars om tokens aan te schaffen. Je kunt de tokens kopen door je crypto wallet te verbinden met de presale widget. Vervolgens kun je de tokens kopen met ETH, BNB, USDT of een gewone creditcard.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...