ETH-stakers tonen vertrouwen ondanks koersdaling – hoeveel kan Ethereum waard worden?

333 totale weergaven
ETH-stakers tonen vertrouwen ondanks koersdaling – hoeveel kan Ethereum waard worden? |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Ethereum (ETH) houders die hun tokens staken blijven vertrouwen houden, ondanks dat de koers de afgelopen maanden flink is gedaald. On-chain data onthult dat bijna 29% van alle ETH nu vaststaat in staking, wat wijst op het vertrouwen van beleggers in de lange termijn.

Terwijl de waarde van de token sinds maart 2024 met ongeveer 40% is gedaald, blijven stakers trouw aan het netwerk. Maar hoeveel kan Ethereum nog waard worden?

Waarom Ethereum-stakers vertrouwen houden 

Op dit moment is 28,9% van alle Ether vastgezet via staking, wat betekent dat deze tokens niet verkocht kunnen worden, totdat ze uit staking worden gehaald.  Stakers ontvangen in ruil voor hun inzet beloningen in de vorm van extra ETH tokens. Wat opvalt, is dat 15,3% van deze tokens al meer dan drie jaar is gestaked, wat wijst op een groot vertrouwen in de toekomst van Ethereum. 

Ondanks de recente koersdaling van Ethereum staat nog steeds een derde van alle ETH vast in staking. Dit wijst erop dat veel investeerders vertrouwen hebben in de toekomst van Ethereum. Het netwerk blijft zich verder ontwikkelen, wat het vertrouwen van investeerders weer verder ondersteunt door constante updates en innovaties die het platform van Ethereum weten te versterken.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Ethereum’s koersuitdagingen 

Hoewel de activiteit bij een van de beste staking coins is toegenomen, heeft de koersverwachting van Ethereum de afgelopen tijd flink onder druk gestaan. De koers bereikte in maart 2024 een piek van $4.000, maar is sindsdien met bijna 40% gedaald. In oktober 2024 verloor ETH 12% van zijn waarde en zakte onder de $2.650. Dit heeft eerdere winsten tenietgedaan en zorgde voor bezorgdheid onder investeerders. 

Ethereum koersontwikkeling in 2024: Ondanks een piek rond maart boven $4.000, daalde de koers tot onder $2.500 - Bron: Tradingview
Ethereum koersontwikkeling in 2024: Ondanks een piek rond maart boven $4.000, daalde de koers tot onder $2.500 – Bron: Tradingview

Een van de oorzaken van de prijsdruk is de verkoopdruk van vroege investeerders die profiteren van hun winsten, en het gebrek aan vraag naar spot ETF’s die recent zijn goedgekeurd door de Amerikaanse SEC. Ondanks het optimisme onder stakers, zorgen deze ontwikkelingen voor een volatiele markt. 

Hoeveel kan Ethereum waard worden?

Analisten blijven positief over de toekomst van ETH, ondanks dat de volatiliteit van de cryptomarkt. Naar verwachting zal de koers tegen begin november weer stijgen naar $ 2.541, wat een bescheiden winst van ongeveer 6% zou betekenen ten opzichte van het huidige niveau. Hoewel de kortetermijnvooruitzichten onzeker blijven, wordt de waarde van Ethereum op de lange termijn gesteund door voortdurende technologische ontwikkelingen en de betrokkenheid van stakers.

Een belangrijke recente ontwikkeling is het voorstel van Vitalik Buterin om de drempel voor solo staking te verlagen. Dit zou meer investeerders de kans geven om zelf te staken, zonder dat ze hoeven deel te nemen aan staking pools. Deze stap kan de deelname aan het netwerk verder vergroten en zo bijdragen aan de langetermijngroei van ETH. Een andere ontwikkeling zoals de Dencun-upgrade zorgde eerder al voor een stijging van de Ethereum koers.

Alternatieven in de cryptowereld

Ondanks de koersdaling blijven Ethereum stakers vertrouwen houden in de lange termijn. Voor investeerders die verder willen kijken dan deze gevestigde coins, bieden nieuwe projecten ook interessante kansen.

Pepe Unchained ($PEPU) – Innovatie in ‘Decentralized Finance’

In een onzekere markt zoals die van vandaag is het essentieel voor beleggers om kansen te grijpen die onafhankelijk zijn van de dagelijkse prijsschommelingen. Pepe Unchained biedt een unieke kans voor vroege deelnemers om te profiteren van een project dat zich richt op de toekomst van DeFi (Decentralized Finance).

Pepe Unchained presale $PEPU

Door deel te nemen aan de presale van Pepu, kunnen investeerders een strategisch voordeel behalen door gebruik te maken van de vroegtijdige toegang tot groei, ongeacht de volatiliteit in de bredere cryptomarkt. Doe mee aan de presale en versterk je portfolio met deze veelbelovende kans.

Flockerz ($FLOCK)– Investeer in de toekomst van Web3

Het protocol van het Flockerz project geeft investeerders de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van het Web3-ecosysteem. Door te investeren in dit project speel je een rol in de groei van de community via het Vote-to-Earn systeem, waarmee je $FLOCK tokens kunt verdienen door te stemmen op belangrijke beslissingen.

Flokerz Presale $FLOCK

De presale biedt nu toegang tot deze tokens voordat ze op de markt komen, wat kansen biedt op waardestijging zodra Flock volledig gelanceerd is. Sluit je aan bij de presale en wordt onderdeel van deze innovatieve beweging.

Conclusie

Ondanks de daling van de Ethereum koers blijft bijna 29% van alle ETH vastgezet in staking, wat wijst op vertrouwen in de lange termijn. Innovaties en updates blijven het netwerk versterken. Hoewel er op korte termijn volatiliteit is door winstnemingen van vroege investeerders, verwachten analisten dat Ethereum zich zal herstellen. Met initiatieven zoals een lagere drempel voor solo staking blijft het netwerk goed gepositioneerd voor verdere groei. 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
ETHFlockerzpepe unchained

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...