Ether futures ETFs van ProShares, VanEck en anderen gaan live

Meerdere exchange-traded funds (ETF’s) die zich richten op de prestaties van ether-futures zijn live gegaan. Dit zijn de allereerste ETF’s die ooit zijn gelanceerd op basis van ether-futures, bijna twee jaar na de lancering van de eerste bitcoin-futures ETF.

ProShares, dat de eerste Amerikaanse bitcoin-futures ETF introduceerde, heeft de ProShares Ether Strategy ETF gelanceerd, samen met nog twee andere die een mix bieden van bitcoin en ether.

“We denken dat veel investeerders die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency’s, maar zich zorgen maken over bewaarrisico’s, of die worstelen met de leercurve en complexiteiten die nodig zijn om ze rechtstreeks te kopen, zullen worden aangetrokken tot onze crypto-gekoppelde ETF’s”, zegt ProShares’ CEO Michael L. Sapir in een verklaring.

Deze drie ETF’s zijn beschikbaar voor investeerders via brokerage-accounts zonder de noodzaak van een crypto-bewaarder, een exchange-account of een wallet, volgens ProShares.

Meer aanbieders starten

De VanEck Ethereum Strategy ETF is ook op maandag gelanceerd, “ontworpen om kapitaalgroei te zoeken” door te investeren in ether-futurescontracten, volgens een verklaring.

“Terwijl investeerders hier in de VS nog steeds geen middelen hebben om blootstelling te krijgen aan digitale activa via een spot ETF-product, zijn we zeer verheugd om EFUT te lanceren als een middel om toegang te krijgen tot de robuuste futuresmarkt die is ontstaan rond ETH zelf,” aldus Kyle DaCruz, directeur van Digital Asset Product bij VanEck, in een verklaring.

Bitwise is ook live gegaan met twee ether-futures ETF’s op maandag – Bitwise Ethereum Strategy ETF en de Bitwise Bitcoin and Ether Equal Weight Strategy ETF, volgens een verklaring.

Lees meer over:
Ethereumfutures

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...