Ether spot ETF’s kunnen $5 miljard aan netto instroom zien, zegt Galaxy

5217 totale weergaven
Ethereum ETF
Ether (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) kunnen $1 miljard aan netto-instroom per maand zien, zegt investeerder Galaxy Research in een nieuw rapport. Met als extra notitie: ether is prijsgevoeliger voor ETF-instroom dan bitcoin vanwege de grote hoeveelheid ETH totale voorraad die is vergrendeld.

Ether spot ETF

“We verwachten dat de netto-instroom in ETH ETF’s 20-50% zal zijn van de netto-instroom in BTC ETF’s gedurende de eerste vijf maanden. Met 30% als ons doel, wat neerkomt op $1 miljard/maand aan netto-instroom,” schrijft analist Charles Yu waarover Coindesk over bericht.

Ether ETF’s staan op het punt om beschikbaar te komen voor handel in de VS nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) vorige maand aanvragen van aanvragers goedkeurde. De toezichthouder moet ook hun S-1 aanvragen goedkeuren voordat de handel kan beginnen. Spot bitcoin ETF’s zijn in januari in de VS gelanceerd. De voorzitter van de SEC is in ieder geval positief gestemd over een snel besluit.

Net als de bitcoin (BTC) spot ETF’s, is te verwachten dat de nieuwe vraag naar de ether ETF zal komen van onafhankelijke investeringsadviseurs of broker/dealer platforms, aldus het rapport.

Ether is volgens hen prijsgevoeliger voor ETF-instroom dan bitcoin vanwege de hoeveelheid totale voorraad van ETH die is vergrendeld in staking, bridges en andere slimme contracten. Daardoor is sprake van een lagere hoeveelheid op centrale beurzen zoals Binance en Coinbase, zegt Galaxy. Galaxy waarschuwt dat de vraag naar spot ether ETF’s mogelijk beperkt is vanwege het ontbreken van staking rewards.

Grayscale Ethereum Trust

Daarnaast zal een uitstroom van het Grayscale Ethereum Trust (ETHE) ook een rem zijn op de instroom van ether ETF’s. Galaxy schat in dat deze negatieve stromen ongeveer 319.000 ETH per maand of $1,1 miljard zijn. Toch zal vanwege het kleinere percentage ether dat in deze trusts wordt gehouden de “ETHE ETF-conversie relatief minder druk op de ETH-prijs uitoefenen dan de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) conversie.”

In tegenstelling tot GBTC, heeft ETHE niet te maken met gedwongen verkoop vanwege faillissement van partijen zoals 3AC en Genesis. Dus men gaat ervan uit dat ether minder verkoopdruk gaat ervaren van Grayscale fondsen in vergelijking met bitcoin.

Volgens diverse mediaberichten kan de SEC de spot ether ETF’s rond 4 juli gaan goedkeuren.

Lees meer over:
ETFetherEthereum

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...