Ethereum ETF goedkeuring binnenkort? SEC voorzitter is positief

3606 totale weergaven
ethereum etf goedkeuring

Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft positief nieuws over de goedkeuring van een spot Ethereum ETF. Hij zegt dat alles goed verloopt, wat betekent dat de handel in spot Ethereum ETF binnenkort kan beginnen.

SEC werkt aan goedkeuring van Ethereum ETF

Volgens Gensler kijkt de SEC actief naar de aanvragen voor spot Ethereum ETFs. Hoewel hij zei dat de goedkeuring in de zomer kan komen, laat zijn update zien dat de SEC hard werkt aan de aanvragen.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1805670012373385619

Meer dan een maand geleden keurde de SEC meerdere spot Ethereum ETFs goed van bekende bedrijven zoals VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy, en Bitwise. Maar de handel kon nog niet starten omdat deze bedrijven hun S-1 registratieverklaringen moeten aanpassen en een definitieve goedkeuring moeten krijgen.

Aanpassingen in S-1 verklaringen

De SEC heeft nu de aangepaste S-1 verklaringen ontvangen van alle acht ETF-aanvragers. Deze aanpassingen geven meer informatie over sponsor fees en seed investments. Bitwise en Fidelity waren de eersten die hun aangepaste verklaringen indienden.

Volgens Eric Balchunas, Senior ETF-analist bij Bloomberg, ontbrak in de verklaring van Fidelity een sponsor fee. Dit was ook het geval bij de verklaringen van Bitwise en BlackRock. Franklin Templeton en VanEck hebben hun sponsor fees wel bekendgemaakt, namelijk 0,19% en 0,20%.

Volgende stappen naar goedkeuring van ETH ETF

VanEck heeft een belangrijke stap gezet door het indienen van het 8-A formulier voor hun spot Ethereum ETF. Dit formulier is nodig voor de goedkeuringsprocedure van een ETF en brengt hen dichter bij de definitieve goedkeuring van hun S-1 verklaring.

Experts hopen dat de SEC begin juli de definitieve goedkeuring zal geven. Bitwise CEO Hunter Horsley verwacht dat de handel in spot Ethereum ETFs voor 4 juli kan beginnen. De komende dagen zullen uitwijzen of crypto liefhebbers binnenkort toegang hebben tot deze nieuwe handelsoptie.

Lees meer over:
Ethereum ETFGary GenslerSEC

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...