Ethereum en BNB klaar voor grote comeback door dit bullish patroon op de grafiek?

941 totale weergaven
Crypto analist: top 3 opkomende crypto's om in de gaten te houden in september

De Ethereum en Binance Coin (BNB) koers hadden de afgelopen week een moeilijke periode, met dalingen in hun waarde. Toch zijn er signalen die wijzen op een mogelijke ommekeer en een aanstaande stijging voor deze cryptomunten. Een analist ziet op beide grafieken namelijk hetzelfde patroon voorbij komen dat wijst op een mogelijke stijging.

Gaan Ethereum en BNB stijgen?

Volgens CoinMarketCap daalde de Ethereum koers de afgelopen week met 5%. Vanochtend wist de prijs echter te stijgen tot $3.350. De BNB koers daalde  en stond de munt op $ 3 230, met een marktwaarde van meer dan $ 388 miljard.

De BNB koers daalde de afgelopen week met 1,5% en steeg vanochtend richting de $600. Ondanks de dalingen van afgelopen week lijkt een stijging in de maak.

Een bekende crypto analist, Moustache, deelde een analyse op X. Hij wees erop dat verschillende altcoins, waaronder ETH en BNB, een ‘cup and handle’ patroon hebben gevormd. Dit patroon wordt vaak gezien als een signaal voor een toekomstige prijsstijging.

https://twitter.com/el_crypto_prof/status/1817141062218997812

 

Bij het analyseren van Ethereum’s daggrafiek toonde de MACD-indicator een bearish crossover, wat betekent dat de prijs op de korte termijn nog kan dalen. Ook de RSI (Relative Strength Index) daalde iets, wat wijst op een afname van de koopkracht. Voor BNB was er een toename in sociale media-aandacht, maar de stemming bleef overwegend negatief, wat wijst op een bearish sentiment.

Bitcoin koers toont gemengde signalen

Daarnaast nemen de reserves van Bitcoin op beurzen toe, wat betekent dat er meer verkoopdruk is. Toch is er ook positief nieuws: in de derivatenmarkt zijn er meer long posities, wat aangeeft dat veel mensen denken dat de prijzen zullen stijgen. Ook de verhouding tussen kopers en verkopers wijst op een optimistische stemming.

Hoewel er dus momenteel wat negatieve trends zijn voor Ethereum en BNB, biedt technische analyse een positiever beeld. Daarnaast zal de tweede week van de Ethereum ETF’s een grote invloed hebben op de Ethereum koers, en die van andere altcoins zoals BNB.

Lees meer over:
bnb koersEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...