Ethereum DApp-activiteit daalt met 33%: Wat betekent dit voor ETH koers?

883 totale weergaven
eth koers

Hoewel Ethereum nog steeds de meeste gedecentraliseerde applicatie-deposities (DApps) heeft, is de activiteit op het netwerk sterk afgenomen. Maar ondanks deze daling, blijft de TVL op de blockchain van Ethereum steeds verder stijgen. Wat betekent deze data voor de Ethereum koers?

Ethereum koers daalt fors door weinig activiteit

Sinds 9 augustus beweegt de koers van Ether binnen een smalle marge van $230, met een sterke ondersteuning rond $2.550. Dit is een flinke daling van 20% vergeleken met drie weken eerder, toen de koers nog boven de $3.300 stond.

Ethereum 1M Chart

Deze daling maakt deel uit van een bredere neergang in de cryptomarkt, maar Ethereum heeft ook zijn eigen problemen. De afgelopen week is de activiteit op Ethereum’s DApps namelijk flink gedaald.

Een deel van de reden waarom de koers van Ether niet verder stijgt, is de tegenvallende prestaties van spot Ether exchange-traded funds (ETFs). Sinds 9 augustus zijn deze ETF’s met $30 miljoen gedaald in waarde, volgens gegevens van Farside Investors. Beleggers hoopten dat grote spelers zoals BlackRock en Fidelity dit zouden compenseren, maar dat moet nog blijken.

Ondanks hoge transactiekosten blijft Ethereum het grootste netwerk in totale waarde (TVL) en transactievolumes. Maar door deze hoge kosten zijn gebruikers minder tevreden met oplossingen in de tweede laag. Hierdoor krijgen andere netwerken zoals Solana, BNB Chain, en TON de kans om te groeien. Volgens DappRadar-data zijn er geen Ethereum DApps in de top 12 qua gebruikersaantallen.

Ethereum DApp-activiteit vergeleken met anderen

De best presterende DApp op Ethereum, Uniswap, had de afgelopen week 114.180 actieve gebruikers. Ter vergelijking: op Solana had Pump.fun 225.110 gebruikers en Move Stake op BNB Chain had 213.010 gebruikers.

Dit overzicht bevat niet de succesvolle Ethereum layer-2 oplossingen zoals Base, Optimism, en Arbitrum. Op 17 augustus bereikten deze oplossingen een record van 348 transacties per seconde, volgens L2Beat.

Vertrouwen in ETH ondanks daling

Volgens data van DappRadar is de activiteit op het Ethereum-netwerk de afgelopen week flink gedaald. Ethereum zag een daling van 33% in 7-daagse volumes, met een totale activiteit van $39,04 miljard. Deze daling was echter ook zichtbaar bij concurrenten: BNB Chain daalde met 26%, Solana met 23%, en TON met 46%.

dapp volume blockchains

Positief is dat de totale waarde (TVL) op Ethereum in dertig dagen met 9% is gestegen, tot 18,6 miljoen ETH op 18 augustus, volgens data van DefiLlama. Ter vergelijking: BNB Chain zag een daling van 3% in BNB-deposities en de TVL van Tron daalde met 7% in dezelfde periode. Dit geeft aan dat beleggers nog steeds vertrouwen hebben in de koers van Ethereum.

tvl ethereum

Lees meer over:
ethereuk koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...