Ethereum ETF deadlines deze week: waarom slecht nieuws goed kan zijn 

4911 totale weergaven
Ethereum ETF deadlines deze week: waarom slecht nieuws goed kan zijn 

Er staat een belangrijke week op de agenda voor ethereum (ETH). Deze week zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) namelijk de knoop moeten doorhakken voor twee ethereum spot Exchange-Traded Fund (ETF) aanvragen. Bijna niemand lijkt rekening te houden met goed nieuws, en dat is juist waarom zelfs een afwijzing positief zou kunnen zijn voor de ethereum koers.

Kleine kans op ETH ETF

Komende week zal de SEC met een definitief eindoordeel moeten komen voor de respectievelijke ethereum ETF-aanvragen van VanEck en ARK Invest/21Shares. Op donderdag staat de deadline voor VanEck en vrijdag is het de beurt voor de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares.

Net als bij de eerdere race voor Bitcoin (BTC) spot ETF’s zijn er talloze gegadigden om een dergelijk fonds voor ethereum te lanceren in de Verenigde Staten. In totaal buigt de SEC zich over nog vijf andere aanvragen, waaronder van Wall Street-giganten BlackRock en Fidelity.

Al geruime tijd heerst er bijzonder weinig optimisme onder crypto-investeerders en -analisten over een mogelijke goedkeuring. Dit vormt een enorm contrast met de eerdere beoordelingsprocedure voor bitcoin ETF’s, toen het nagenoeg zeker was dat de financiële waakhond groen licht zou verkondigen.

De radiostilte vanuit de SEC tegenover de mogelijke uitgevers van de ethereum-fondsen is de belangrijkste reden waarom er weinig geloof is in goedkeuring. De aarzeling vanuit de SEC lijkt voornamelijk te wijten aan de onduidelijkheid over hoe ETH geclassificeerd moet worden.

ETHUSDT
ETHUSDT

Waarom de ethereum koers kan profiteren van afwijzingen

Je zou denken dat de ethereum koers zich op kan gaan maken voor enkele harde klappen, vanwege de waarschijnlijke afwijzingen die op de loer liggen.

Echter lijkt er in dit geval sprake te zijn van een zogeheten ‘sell the rumour buy the news’ evenement, wat impliceert dat afwijzingen juist positief uit kunnen pakken voor de koers van ethereum.

Aangezien de markt al geruime tijd anticipeert op afwijzingen vanuit de SEC, is het mogelijk dat dit slechte nieuws reeds is ingeprijsd in de koers. Wanneer de kogel daadwerkelijk door de kerk is, hebben ethereum-houders namelijk minder reden om hun bezittingen op de markt te dumpen. 

Veel analisten verwachten bovendien dat de Amerikaanse financiële waakhond later dit jaar alsnog ethereum spot ETF’s goed zal keuren. Na de afwijzingen zou dit optimisme weer kunnen overheersen, wat logischerwijs positief zou zijn voor de ethereum koers.

Lees meer over:
ETF'sETHeth koers

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...