Ethereum koers zet opmars in naar $ 3.659 volgens deze technische analyse

4585 totale weergaven
ethereum koers technische analyse

De Ethereum koers laat sterke signalen zien voor een mogelijke rally. De prijs blijft boven een belangrijke stijgende trendlijn. Dit betekent dat ETH mogelijk richting het weerstandsniveau van $ 3.659 gaat. Maar wat zegt technische analyse over een mogelijke stijging van Ether?

Technische analyse: signalen van groei voor Ethereum koers

Op de vier uur grafiek zien we dat Ethereum een sterke stijging laat zien. De prijs brak door de $ 3.360 weerstand en blijft boven de 100-dagen Simple Moving Average (SMA). Dit geeft aan dat de prijs verder kan stijgen naar het $ 3.659 weerstandsniveau.

tether analyse

De Composite Trend Oscillator bevestigt deze stijging. De signaallijn kruist boven de SMA en beide lijnen bewegen richting de overbought zone.

De één dag grafiek laat ook een stijgende trend zien. Na het doorbreken van de $ 3.360 weerstand, heeft de prijs een retest gedaan en beweegt nu richting $ 3.659. Ethereum handelt boven zowel de 100-dagen SMA als de stijgende trendlijn.

tether analyse 1 dag

Dit wijst erop dat de cryptocurrency verdere winsten kan boeken. De Composite Trend Oscillator laat zien dat de signaallijn boven de SMA kruist en uit de overbought zone beweegt, wat een voortzetting van de stijgende trend naar $ 3.659 aangeeft.

Kan de Ethereum koers verder stijgen?

Als Ethereum deze stijgende lijn vasthoudt en boven de $ 3.659 weerstand sluit, kan de prijs verder stijgen naar de volgende weerstand bij $ 3.975. Een doorbraak hiervan kan leiden tot nog hogere prijzen.

Maar als Ethereum terugvalt bij $ 3.659, kan de prijs dalen naar de $ 3.360 ondersteuningszone. Een doorbraak van dit ondersteuningsniveau kan verdere dalingen veroorzaken, mogelijk tot $ 3.051 en lagere niveaus.

Ethereum staat momenteel rond $ 3.491 volgens CoinMarketCap. De marktwaarde is meer dan $ 421 miljard en het handelsvolume is meer dan $ 16 miljard. In de afgelopen 24 uur zijn de marktwaarde en het handelsvolume van Ethereum met respectievelijk 1,90% en 14% gestegen.

De huidige prestaties en technische signalen van de Ethereum koers wijzen op een sterke kans voor een rally naar het $ 3.659 weerstandsniveau.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...