Ethereum koers daalt, terwijl whales zorgen voor grote instromen op exchanges

739 totale weergaven
eth-koers |

Ethereum koers daalt scherp vanwege enorme instromen naar exchanges door whales.

Ethereum heeft een aanzienlijke daling gezien vanwege een grootschalige instroom van whales naar exchanges en brokers. Deze instroom heeft zorgen doen ontstaan over de verkoopdruk die de Ethereum koers verder omlaag zou kunnen drijven. 

Ethereum Exchange Netflow duidt op verkoopdruk

On-chain gegevens van IntoTheBlock laten zien dat de Ethereum Exchange Netflow de laatste tijd positief is geweest. De Exchange Netflow volgt de nettobeweging van Ethereum van en naar gecentraliseerde exchanges. Wanneer de maatstaf positief is, geeft dit aan dat er meer Ethereum op de exchanges wordt gestort dan er wordt opgenomen, wat in veel gevallen wijst op een sell-off. 

Daarentegen duidt een negatieve nettostroom erop dat meer Ethereum van de exchanges wordt gehaald, wat erop kan wijzen dat beleggers hun tokens voor de lange termijn vasthouden. Dit wordt doorgaans gezien als een bullish indicator. 

Whales zorgen voor stortingen op exchanges

De gegevens van IntoTheBlock laten een aanzienlijke piek zien in de nettostromen op de exchanges, waarbij de afgelopen week 312.1833 ETH werd gestort. Deze enorme instroom, die wordt geschat op ruim $750 miljoen, wordt waarschijnlijk veroorzaakt door whales. 

De toename van netto-instromen op exchanges duidt erop dat whales en andere beleggers zich mogelijk voorbereiden om hun holdings te verkopen. Dit komt overeen met de recente prijsdalingen van Ethereum, wat het idee verder ondersteunt dat de verkoopactiviteiten door whales hebben bijgedragen aan de neerwaartse trend. 

Impact op de Ethereum koers

Wat is de impact hiervan op de Ethereum koers? De Ethereum koers heeft het moeilijk gehad, wat het bearish sentiment op de markt weerspiegelt. De toenemende netto-instroom van de afgelopen maand heeft een neerwaartse druk uitgevoerd op Ethereum, wat tot consistente dalingen heeft geleid. 

De laatste prijsdaling valt samen met de aanzienlijke instroom op exchanges, wat de bezorgdheid versterkt dat verdere activiteit van whales tot extra verliezen voor Ethereum zou kunnen leiden. Toekomstige pieken in de nettostroomcijfers van exchanges kunnen duiden op meer verkoopdruk in de komende dagen. 

Aanhoudende bearish trends voor Ethereum

Net als veel andere cryptocurrencies heeft Ethereum te maken gehad met een uitdagende marktomgeving, waarbij de waarde geleidelijk aan daalde. De afgelopen maand is de prijs van Ethereum blijven dalen, en de toenemende netto-instroom op exchanges suggereren dat deze bearish trend aan zou kunnen houden.

Terwijl whales grote hoeveelheden Ethereum naar exchanges blijven sturen, blijft de token onder verkoopdruk staan. Deze trend zou nog verder kunnen verslechteren, tenzij een aanzienlijke verschuiving in het marktsentiment plaats zal vinden. 

Wat brengt de toekomst voor Ethereum?

Maar wat heeft de toekomst dan voor de Ethereum koers te brengen? Hoewel de recente prestaties van Ethereum teleurstellend zijn, blijven beleggers gefocust op belangrijke indicatoren in de chain, zoals nettostromen van exchanges, om de toekomstige richting van het token te bepalen. 

Elke verdere instroom zou kunnen wijzen op een aanhoudend neerwaarts momentum, terwijl een verschuiving naar negatieve nettostromen op exchanges zou kunnen wijzen op een mogelijk herstel. 

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...