Waarom de Ethereum koers moeite heeft om Bitcoin bij te houden

2223 totale weergaven

Het jaar begon sterk met de goedkeuring van een Bitcoin ETF door de Amerikaanse SEC, wat zorgde voor een grote stijging van de markt. De Bitcoin koers brak herhaaldelijk zijn all-time highs. Toch lukt het de Ethereum koers niet om volledig bij te blijven op het tempo van Bitcoin. Maar hoe groot zijn deze verschillen, en waardoor komt dat?

Ethereum koers VS Bitcoin koers

Bitcoin is de laatste weken stabiel gebleven, mede dankzij de sterke adoptie door instellingen zoals banken en overheden wereldwijd. Ethereum daarentegen, dat zijn piekwaarde van $ 4,878 bereikte, schommelt nu rond $ 3,115 , wat meer dan 37% lager is dan zijn recordhoogte. Ondanks een sterke correlatie van 0.93 met Bitcoin, heeft Ethereum niet dezelfde opleving gezien.

intotheblock ethereum vs bitcoin

Je zou verwachten dat Ethereum zijn vorige records zou verbreken na de all-time high van Bitcoin. De indicatoren voor Ethereum zijn grotendeels positief, maar de Ethereum koers blijft grotendeels onveranderd. Opvallend genoeg heeft Ethereum niet zo’n grote correctie of consolidatie gezien als Bitcoin.

Data van IntoTheBlock laat zien dat 75% van de Ethereum holder winst maakt, 6% break-even staat en slechts 19% verlies lijdt. Bovendien toont wekelijkse data een lichte afname in inkomsten op beurzen ten opzichte van uitstroom, wat analisten interpreteren als een bullish signaal. Het suggereert dat houders hun bezittingen naar private wallets verplaatsen voor langdurige opslag.

Ondanks deze positieve signalen heeft de Ethereum koers moeite gehad om de momentum te vinden die nodig is om nieuwe all-time highs te bereiken.

Ethereum koers verwachting

Ethereum heeft zijn prijs boven $ 3,000 weten te houden. Het directe ondersteuningsniveau ligt rond $ 2,997, met de 50-uurlijkse gemiddelde (MA) boven de 200-uurlijkse MA, wat wijst op een bullish korte termijn outlook.

Een daling onder de 50-uurlijkse MA kan echter wijzen op verzwakkende bullish kracht. De Relative Strength Index (RSI) toont een balans tussen bullish en bearish krachten, zonder duidelijke dominantie.

ethereum koers verwachting vs bitcoin

Als de Ethereum koers boven het directe weerstandsniveau van $ 3,220 uitbreekt en daarboven blijft, kan dit leiden tot hernieuwde bullish sentiment. Het volgende doel zou dan rond $ 3,390 liggen, met meer weerstand mogelijk. Aanhoudende koopdruk zou de Ethereum koers kunnen duwen naar $ 3,500 en hoger.

Als de prijs er niet in slaagt om boven de weerstand uit te breken en onder de 50-uurlijkse MA zakt, zou een daling richting $ 2,997 waarschijnlijk zijn. Het doorbreken van dit ondersteuningsniveau kan leiden tot een aanzienlijke daling, met mogelijke doelen op $ 2,900 en $ 2,800.

Lees meer over:
bitcoin koersEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...