Ethereum koers vecht om $3.000 weerstand: Gaat ETH stijgen?

3290 totale weergaven
Ethereum koers

Gister zakte de Ethereum koers onder $ 3.000, voor het eerst in 50 dagen. Dit gebeurde tijdens een algemene daling van de crypto markt, vooral beïnvloed door uitbetalingen van Mt. Gox en de Duitse overheid dat BTC verkocht. Traders zijn nu bang dat de opwaartse trend van de crypto markt voorbij is. Zelfs met de verwachte lancering van een Ethereum exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten, maken sommigen zich zorgen dat de Ethereum koers nog verder kan dalen.

Ethereum koers daalt hard maar ziet herstel

Op 5 juli daalde de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies onder de $ 2 biljoen. Ether zakte 18% van $ 3.450 naar $ 2.815, in lijn met een algemene daling van 16% in drie dagen. Analisten zeggen dat deze daling kwam door meer verkoopdruk op Bitcoin.

Vervolgens herstelde de Ether koers wel weer wat. Op het moment van schrijven bungelt Ether net boven de $ 3.000, volgens CoinMarketCap.

Grote Bitcoin transacties beïnvloeden de markt

Op 7 juli verplaatste het Mt. Gox faillissementsboedel 47.229 Bitcoin, ter waarde van $ 2,6 miljard, naar een nieuw adres. Dit maakte deel uit van het terugbetalingsproces aan schuldeisers. Ook de Duitse overheid verplaatste sinds 19 juni 7.583 BTC, ter waarde van $ 415 miljoen, naar exchanges. Deze grote transacties veroorzaakten $ 936 miljoen aan liquidaties van hefboomposities in drie dagen, waaronder $ 235 miljoen in Ether futures.

Gaat de Ethereum koers nog stijgen?

Ondanks gunstige omstandigheden voor risicovolle activa, blijven cryptocurrencies zoals Ether moeite hebben om stijgende trends vast te houden. Sommigen hopen dat de lancering van een Ethereum ETF in de VS de prijs van Ether zal verhogen, maar dit blijft onzeker door het huidige gebrek aan investeerdersinteresse. Dit heeft geleid tot een voorzichtiger houding onder Ether traders, zoals te zien is in de derivatenmarkt.

Normaal gesproken handelen Ether maandelijkse futures contracten met een premie van 5%–10% boven spot markten om de langere afwikkelperiode te compenseren. Op 5 juli was deze premie gedaald tot 8%, van 11% een week eerder. Hoewel dit niet alarmerend is, is het opvallend gezien de verwachtingen van een positieve impact van de aanstaande Ethereum ETF.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd