Waarom lukt het de Ethereum koers niet om te stijgen?

462 totale weergaven

Sinds begin september heeft ETH moeite gehad om boven de $2.500 uit te komen. In vergelijking met andere altcoins doet Ether het 4% slechter. Sommige experts denken dat dit komt door de tegenvallende interesse in de nieuw gelanceerde Ether spot ETFs. Anderen wijzen naar de afnemende belangstelling voor gedecentraliseerde apps (DApps), airdrops en memecoins. Maar kan de Ethereum koers binnenkort herstellen?

ETF-uitstroom beïnvloedt de Ethereum koers

Beleggers zijn ook negatiever geworden door de uitstroom van spot Ether ETFs. In september was er een netto uitstroom van $96 miljoen. Een groot deel van deze verkoopdruk kwam van Grayscale’s Ethereum Trust ETF (ETHE), vooral vanwege de hoge kosten. Grote namen zoals BlackRock en Fidelity zagen slechts bescheiden instroom, met in totaal $20 miljoen.

Afnemende interesse in Ethereum van kleine beleggers

Volgens Google Trends was de interesse in “buy cryptos” het grootst toen de Ether koers in 2024 op zijn hoogste punt stond: $4.094. Twee maanden later herstelde Ether naar $3.989, maar de belangstelling van kleine beleggers was toen al afgenomen.

buy crypto ethereum koers

Dit is een terugkerend patroon in de cryptomarkt: wanneer de prijzen hoog zijn, zijn er meer handelaren, maar zodra de markt daalt, verliezen ze snel interesse.

Deze snelle wisselingen leiden vaak tot rare resultaten bij het analyseren van on-chain data zoals Total Value Locked (TVL). Veel blockchain-projecten en investeerders profiteren van eerdere pieken in de markt, terwijl de meeste gewone handelaren afhaken.

Ether gebruik neemt af

De vraag naar ETH wordt vaak gestimuleerd door airdrops, token distributies en memecoins. Veel projecten hebben Ether nodig om te kunnen werken met DApps. Zelfs als tokens gratis worden weggegeven, moeten gebruikers gas fees betalen in ETH, wat de vraag naar Ether vergroot.

Toch is de algehele activiteit op het Ethereum netwerk afgenomen. DappRadar rapporteerde dat het aantal actieve adressen op DApps met 19% daalde en het aantal transacties met 34%. Platforms zoals Uniswap zagen zelfs een daling van 60% in actieve gebruikers, terwijl het staking platform Etherfi 80% minder gebruikers had in de afgelopen maand.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...