Ethereum koers blijft steken onder $2.700: Kan ETH doorbreken?

446 totale weergaven
Ethereum koers blijft steken onder $2.700: Wat betekent dit? |

De Ethereum koers is de afgelopen weken onder de $2.800 gebleven. De koers zit in een fase van consolidatie en het lukt niet om door belangrijke weerstandsniveaus te breken. Technische indicatoren geven gemengde signalen af, wat het lastig maakt om een voorspelling te doen. Wat kunnen we verwachten van de ETH koers?

Ethereum beleggers blijven positief

Een belangrijke indicator die het optimisme onder investeerders laat zien, is de Network Unrealized Profit/Loss (NUPL) van Ethereum. Deze indicator staat in de zone van optimisme, wat betekent dat de meeste Ethereum holders momenteel winst hebben in vergelijking met het moment waarop ze hun coins hebben gekocht. Dit zorgt ervoor dat veel mensen hun coins holden in plaats van te verkopen.

Ethereum NUPL. Source: Glassnode

Zolang de NUPL gunstig blijft, is de kans op een grote verkoopgolf klein. Dit kan de Ethereum koers voorlopig ondersteunen en de kans op een plotselinge daling verkleinen.

Hoewel er optimisme is, laat een andere indicator, de Chaikin Money Flow (CMF), een minder positief beeld zien. De CMF volgt de instroom en uitstroom van kapitaal en deze steeg kort vorige week, maar zakte daarna weer in. Dit is een bearish signaal, omdat het aangeeft dat er momenteel meer kapitaal uit Ethereum stroomt dan erin komt.

Ethereum CMF. Source: TradingView

Als deze trend van kapitaaluitstroom aanhoudt, kan dit leiden tot extra verkoopdruk. Dit maakt het moeilijker voor Ethereum om door de huidige weerstandsniveaus te breken, zelfs als de marktstemming positief blijft.

Ethereum koers blijft in een smalle bandbreedte

Op dit moment staat de Ethereum koers op $2.648 en heeft het moeite om door de weerstand van $2.700 te breken. Sinds begin augustus wordt de ETH koers steeds afgewezen bij dit niveau.

De gemengde signalen van belangrijke indicatoren wijzen erop dat de consolidatie tussen $2.700 en $2.344 waarschijnlijk zal doorgaan. Het is mogelijk dat de koers in deze bandbreedte blijft totdat er een duidelijke verandering komt in de marktstemming of kapitaalstromen.

Ethereum Price Analysis. Source: TradingView

Om de $3.000 te bereiken, moet Ethereum eerst de weerstand van $2.700 doorbreken en dit niveau vasthouden als steun. Als dat gebeurt, is de volgende belangrijke grens $2.930. Als Ethereum deze grens doorbreekt, zou dat de hoogste koers in tweeënhalve maand betekenen.

Lees meer over:
eth koersEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...