Ethereum oprichter reageert op eigen ETH verkopen: ‘Dit was de laatste’

652 totale weergaven
Vitalik Buterin

Vitalik Buterin sprak onlangs over zijn recente Ethereum verkopen en liet weten dat de meest recente ‘de laatste’ was. 

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, sprak zich onlangs over de meest recente ETH verkoop uit, waarbij hij beweerde dat deze werden veroorzaakt door een ‘automatische cowswap twap order’, die al op 29 augustus geplaatst zou zijn:

Verkopen door Buterin

Volgens gegevens van Lookonchain van 11 augustus verkocht één van de wallets die aan Buterin is gelinkt in totaal 190 ETH voor 441.971 USDC:

Gisteren liet Lookonchain in een volgend bericht weten dat Buterin 2,27 miljoen USDC tokens die hij de afgelopen twee jaar had verkregen door de verkoop van ETH in het Aave protocol had gestort:

Verkopen voor persoonlijk gewin

Een tijd geleden heeft Buterin ontkend dat hij sinds 2018 tokens voor zijn eigen gewin heeft verkocht:

Buterin is vooral geïnteresseerd in het ondersteunen van enkele crypto-initiatieven, maar ook in biotech-gerelateerde liefdadigheidsinstellingen. Om onpartijdig te blijven in de industrie, heeft Buterin afgezien van investeringen in specifieke Layer-2 projecten.

Voor de cryptogemeenschap zijn de verkopen van Buterin wel een vorm van onzekerheid. Sommige critici zijn nog steeds niet overtuigd dat Buterin verkoopt voor zijn eigen gewin, ondanks dat hij hier al meerdere keren over gesproken heeft. Verkopen door ontwikkelaars worden vaak lastig opgepakt door de markt, wat hier ook het geval is.

Strengere normen voor ecosystemen

In zijn recente post pleit Buterin ook voor strengere normen voor ecosystemen. Zo zal Buterin alleen nog maar ‘stage 1’ projecten erkennen die ‘beperkte zijwieltjes’ hebben. Dit betekent dat deze projecten geacht worden een lopend fraudebestendig systeem te hebben. ‘Stage 1’ projecten moeten ook een veiligheidsraad hebben die in staat is de fraudebestendigheid te omzeilen, evenals een upgrademechanisme.

Volgens Buterin is dit een ‘zeer redelijke’ mijlpaal. Zo laat hij weten dat het tijdperk waarin rolloups ‘verheerlijkte multisigs’ zijn nu voorbij is.

Lees meer over:
Vitalik Buterin

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...