Ethereum whale dumpt miljoenen en laat ETH koers flink kelderen

6152 totale weergaven
ethereum whale

Een bekende Ethereum whale heeft de afgelopen twee dagen voor $35,4 miljoen aan Ethereum verkocht. Deze grote transactie vond plaats toen de Ethereum koers sterk daalde en zelfs onder de $3.400 kwam. Deze whale kocht oorspronkelijk 150.000 ETH tijdens de Ethereum Initial Coin Offering (ICO) in 2015 voor slechts $0,31 per token. Sindsdien is de waarde van Ethereum enorm gestegen, wat heeft geleid tot aanzienlijke winst op de oorspronkelijke investering.

Impact van verkopen van Ethereum whale op ETH koers

De afgelopen twee dagen heeft de investeerder in totaal 10.000 ETH, ter waarde van $35,4 miljoen, overgemaakt naar de crypto beurs Kraken. De gemiddelde transactieprijs was $3.543 per ETH, met de laatste storting van 5.500 ETH vandaag.

Spot On Chain meldde: “De ETH koers daalde abrupt na de laatste storting van de whale tot onder de $3.500.”

Vandaag stond de cryptomarkt onder grote druk, met bijna $500 miljoen verloren door gedwongen liquidaties. Ethereum werd het zwaarst getroffen, met liquidaties ter waarde van $92,52 miljoen. Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE) volgden, met respectievelijk $73,26 miljoen en $60,35 miljoen aan liquidaties.

Veranderend sentiment onder grote investeerders

Ondanks deze grote verkoop bezit de whale nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid Ethereum. Hij heeft namelijk nog 138.900 ETH in acht verschillende crypto wallets, ter waarde van ongeveer $476 miljoen. Nu deze grote houders beginnen met verkopen, kan dit duiden op een verandering in sentiment onder ervaren investeerders.

Daarnaast is er een bredere trend zichtbaar onder Ethereum holders. Gegevens van het on-chain analyseplatform Glassnode laten een duidelijke afname zien in de totale hoeveelheid ETH die vijf tot zeven jaar onaangeraakt is gebleven. Dit aantal is met meer dan 22% gedaald, van 11,6 miljoen ETH eind februari tot 9,01 miljoen ETH nu.

Ethereum Total Supply Unmoved Since Five to Seven Years Glassnode

Ondanks de verkopen blijven sommige analisten optimistisch over de toekomst van Ethereum. De hoeveelheid ETH op gecentraliseerde exchanges is namelijk op het laagste niveau in acht jaar, wat wijst op een erg sterk hodl gedrag.

Lees meer over:
Ethereum koerswhale

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...