Lange termijn holders verkopen ETH: wat gaat de Ethereum koers doen?

14286 totale weergaven
Ethereum koers

De koers van Ethereum is flink gedaald, van bijna $4.000 naar rond de $3.580. Door de prijsdaling zijn veel ETH holders sceptisch geworden en nemen ze hun winsten om verliezen te compenseren.

De indicator voor gerealiseerde winst en verlies op het netwerk laat de afgelopen dagen een sterke toename van verkopen zien. Dit is de grootste stijging in drie maanden. De laatste keer dat we zo’n stijging zagen, was in maart toen ETH steeg. Nu verkopen mensen echter door het afnemende vertrouwen in toekomstige winsten. Maar wat zijn de vooruitzichten van de Ethereum koers?

Lange termijn holders verkopen ETH door daling Ethereum koers

Het meest zorgwekkend is dat ook langetermijnhouders hun ETH verkopen. Deze investeerders houden hun activa meestal langer dan een jaar vast. Hun verkopen tijdens een daling laten zien dat ze vertrouwen verliezen in herstel.

Dit is te zien in de ‘Age Consumed’ indicator voor ETH, die een toename van de hoeveelheid verplaatste ETH laat zien. Een stijging van deze indicator betekent dat investeerders minder vertrouwen hebben.

holders verkopen ethereum

Een stijgende ‘Age Consumed’ indicator is geen goed teken voor Ethereum. Het laat zien dat langetermijnhouders twijfelen aan toekomstig herstel, wat bijdraagt aan een verdere prijsdaling.

Toch werd onlangs gedeeld dat er mogelijk volgende maand nog een lancering van de eerste Ethereum ETF zou komen. Een daadwerkelijke plaatsing van een ETH ETF zou de koers een zetje in de positieve richting kunnen geven.

Ethereum koers voorspelling: mogelijke verdere daling

De huidige prijs van Ethereum, $3.578, ondervindt weerstand bij het 50% Fibonacci Retracement niveau. Door de toenemende negatieve stemming kan deze weerstand sterker worden, waardoor ETH mogelijk niet doorbreekt. De prijs kan dan dalen tot $3.400, net boven het 38.2% Fib-niveau, dat eerder als steun fungeerde.

ethereum koers analyse

Als Ethereum erin slaagt om door het 50% Fibonacci-niveau van $3.582 te breken en dit om te zetten in steun, kan de negatieve voorspelling ongeldig worden. Dit zou de prijs van Ethereum kunnen laten herstellen tot $3.800.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...