Ethereum whale verplaatst $26M: Gaat koers dalen?

223 totale weergaven
ethereum whale

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency, beweegt zich momenteel binnen een smal bereik nadat een bearish rising wedge patroon op de dagelijkse grafiek zichtbaar werd. In deze periode van consolidatie heeft een grote crypto whale, met het Gnosis Safe Proxy adres onder de naam Metalpha, een groot bedrag aan ETH naar Binance overgemaakt. Betekent dit dat de ETH koers verder gaat dalen?

Grote ETH overdracht door whale

Volgens de beveiligingsfirma Arkham heeft Metalpha onlangs maar liefst 10.000 ETH, ter waarde van $26 miljoen, naar de Binance exchange verplaatst. Deze grote transactie heeft veel aandacht getrokken en kan mogelijk verkooppijn veroorzaken voor de Ethereum koers.

Ondanks deze grote verkoop houdt Metalpha nog steeds een indrukwekkend bedrag van $148,46 miljoen in verschillende cryptocurrencies, waaronder PEPE, WSTETH, aEthwstETH, DAI, WBETH en anderen.

Een andere whale heeft nog eens 12.675 ETH, ter waarde van ongeveer $33,1 miljoen, overgemaakt naar Coinbase.

Dit is de Ethereum koersverwachting

Technische analyses laten zien dat Ethereum sinds begin augustus 2024 in een neerwaartse trend zit. De cryptocurrency handelt momenteel onder de 200-daagse Exponential Moving Average (EMA).

Het recent doorbreken van het rising wedge patroon wijst op een mogelijke daling van ongeveer 15%, wat de koers zou kunnen brengen tot $2.200 in de nabije toekomst.

Ook ervaren trader Peter Brandt heeft een pessimistische visie gedeeld. Hij voorspelt dat Ethereum mogelijk kan dalen tot rond de $1.600. De combinatie van een bearish marktstemming, het huidige prijsactiepatroon en de recente grote verkoop dragen allemaal bij aan een negatieve outlook voor Ethereum.

Ondanks de recente dump, handelt Ethereum momenteel rond de $2.622 volgens CoinMarketCap en heeft het een bescheiden stijging van 0,7% laten zien in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume is echter met 47% gedaald, wat wijst op minder activiteit van handelaren.

Bovendien is de open interest van Ethereum stabiel gebleven, wat aangeeft dat er geen grote interesse van investeerders is te zien te midden van de aanhoudende verkoopdruk.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...