Europese Commissie ontvangt meer dan 10.000 reacties op digitale euro

De Europese Commissie heeft meer dan 10.000 reacties ontvangen over de digitale euro. Het uitvoerende orgaan van de Europese Unie vraagt om feedback rondom de mogelijke nieuwe munt.

Het lijkt een kwestie van tijd totdat Europa en andere regio’s in de wereld een nieuwe digitale munt op de markt brengen. Het moet een concurrent worden voor bitcoin en een ‘verbetering’ tegenover de huidige opzet van bijvoorbeeld de euro.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Digitale euro

Naast input van het publiek zijn er ook gesprekken gaande met gekozen experts. De beleidsbepalers moeten uitvogelen hoe het zit met de draagkracht voor een digitale euro.

Binnen de Europese Unie heb je naast ruim 746 miljoen inwoners ook te maken met veel verschillende landen. Elk land heeft eigen behoeftes aan eisen. De Europese Unie bestaat momenteel uit 27 landen.

De stap naar een nieuw soort geld gaat niet over een nacht ijs. Onder andere zaken als privacy, databescherming en internationale betalingen zijn een punt van discussie. Ook komt het woord witwassen natuurlijk voorbij. Een digitale euro moet zorgen voor meer controle over de geldstroom.

De Europese Commissie verzekert ons er van dat ze weloverwogen beslissingen nemen over de volgende euro. Er is nog geen officiële beslissing genomen over de uitgave van een ‘nieuwe’ euro.

Je kunt tot 14 juni reageren op de plannen van de Europese Commissie via deze link.

Lees meer over:
euroEuropa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...