Ex-manager bij Huobi beschuldigd van handelen tegen zichzelf

Een voormalig manager bij Huobi zou $5 miljoen hebben verdiend met handelen tegen zichzelf. Chen Boliang zou een tweetal accounts hebben gebruikt om het geld te stelen.

Volgens de Financial Times wordt Boliang verdacht van een opmerkelijke misdaad. Hij wordt beschuldigd van het opzetten van een account in naam van zijn vader. Als kleine bonus werd er een krediet van $20 miljoen (!) geopend. Daarmee ging hij handelen tegen een ander bedrijfsaccount onder zijn beheer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De illegale handel vond plaats in februari en maart 2020. Naar verluidt werd Boliang in mei 2020 al opgepakt. Op dit moment is hij op borgtocht vrij.

Het valt op wanneer je met een account met de naam van je vader én een bedrijfsaccount aan de slag gaat. Iedereen met toegang tot de interne boekhouding van cryptobeurs Huobi kan zien dat er iets niet klopt.

In een reactie aan de Financial Times legt een Huobi-woordvoerder de situatie uit: “Het dienstverband van Boliang Chen bij Huobi Global is in mei 2020 beëindigd. We hebben geen verdere opmerkingen over de aanklachten tegen de heer Boliang.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...