Facebook werkt voor stablecoin samen met Bitcoin bank Silvergate

Facebook komt met een eigen munt. Het grote techbedrijf gaat daarvoor een samenwerking aan met ‘Bitcoin bank’ Silvergate.

De nieuwe munt van Facebook heet ‘Diem’, een stablecoin waarvan de waarde gedekt is door een mandje van andere fiat valuta zoals de dollar en de euro. Voorlopig gaat het vooral om een munt die de waarde van de dollar volgt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bank Silvergate

De bitcoinvriendelijke bank Silvergate gaat samen met Diem Association een stablecoin lanceren. Diem maakte woensdag bekend dat het bedrijf zich gaat verplaatsen van Zwitserland naar de Verenigde Staten.

Hiermee heeft Diem meteen een aanvraag voor een betaalsysteem licentie stopgezet.

De vereniging bestaat uit 26 financiële bedrijven inclusief het grootste handelsplatform Coinbase. Ze hebben mooie plannen voor een nieuwe stablecoin. De uitgever en custodian van de munt moet bitcoin bank Silvergate worden.

Dat is een vrij bekende dienstverlener die voor liquiditeit (lees: dollars) zorgt voor bitcoin bedrijven zoals Kraken, Bitstamp en de eerdergenoemde Coinbase.

Private blockchain

De munt moet gaan draaien op het betalingsnetwerk van Diem Network U.S, dit is een dochterbedrijf van Diem die zich richt op een prive netwerk (of een private blockchain)

‘We geloven in de toekomst van de door dollar gedekte stablecoins en de potentie ervan om de huidige traditionele betaalsystemen radicaal te veranderen,’ dit laat CEO van Silvergate Alan Lane weten.

‘We zijn geïnspireerd door Diem’s technologie en toewijding voor het bouwen van een betaalsysteem dat een veilig en een zekere manier heeft van werken’, zo voegt Lane er aan toe.

Een stablecoin uit de stal van een man als Zuckerberg druist in tegen de kernwaarden van bitcoin. Het is een volledig centraal geregelde munt die vooral de belangen van Facebook en partners zal dienen.

Facebook’s tweede poging

In juni 2019 bracht Facebook een white paper uit voor de cryptocurrency Libra. Dit had een digitale munt moeten worden die gekoppeld was aan verschillende fiat valuta. Door reguleringen van allerlei kanten ging dit project niet door.

Sindsdien hebben de mensen achter de Libra munt weinig waar kunnen maken. Uiteindelijk is het project omgetoverd tot de Diem Association in een nieuwe poging om een digitale munt te realiseren.

Het nieuws komt vlak nadat Facebook CEO Mark Zuckerberg een Facebook post had gedaan waarin hij zijn geiten genaamd ‘Max’ en ‘Bitcoin’ liet zien. Als gevolg dat er talloze geruchten in de rondte gingen over dat Zuckerberg een Bitcoiner is of niet.

In het huidige bitcoin landschap is dit niet het grootste nieuws. Toch deed de aankondiging van Zuckerberg en consorten in 2019 veel stof opwaaien.

Regelgevers wereldwijd schoten in de verdediging en reageerde vrij snel op dit initiatief. Inmiddels is het project omgebouwd en heeft het nog weinig te maken met het uitgeven van een eigen valuta.

De stablecoinmarkt is gigantisch. Marktleider in de wereld van bitcoin is Tether (USDT), met een marktkapitalisatie van ruim $57 miljard.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
FacebookFacebook Coin

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

XRP koers Nieuws
Insider Verwacht Mogelijke XRP ETF 2024, Kan Ripple 1 Euro Worden

In de altijd spannende crypto wereld, wekt de recente voorspelling van voormalig Ripple-directeur Sean McBride,...

Nieuws
Bitcoin op belangrijk punt: De Spanning Stijgt voor Aanstaande Uitbraak

De Bitcoin-markt heeft de afgelopen week een lichte daling van 1,97% doorgemaakt, waardoor investeerders en...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Trump, Reddit & de halving

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Lees meer