Failliete cryptobank verkoopt 4,7 miljoen dollar aan ASIC's

Failliete cryptobank verkoopt 4,7 miljoen dollar aan ASIC's

De failliete cryptobank BlockFi mag van de rechter voor 4,7 miljoen dollar aan miningmachines verkopen. De koper is U.S. Farms, zo meldt The Block.

De deal kwam tot stand na een "zeer competitief" veilingproces dat vijf biedingen opleverde voor de miningapparatuur en zeven extra gedeeltelijke biedingen.

BlockFi was één van de grootste cryptobanken op de markt, mining was slechts een klein gedeelte van hun business. Wel zijn de machines ingezet om financieel gezonder te worden, maar dat is niet gelukt.

In eerste instantie wilde het failliete bedrijf, veroorzaakt door de cryptodip sinds medio 2022, leningen op hun bedrijfsbalans door te verkopen. Deze leningen zijn ooit aangegaan voor aankoop van deze duizenden bitcoin miningrigs, waarbij de machines dienen als onderpand. Maar nu is het bedrijf gedwongen om deze partij ASIC's te verkopen.

Mining werd in 2022 verliesgevend, omdat de bitcoinprijs fors daalde door onrust op de cryptomarkt. Bovendien zijn de stroomkosten fors gestegen. Doordat de bitcoinprijs weer stijgende is, halen veel miners weer opgelucht adem.

Een andere failliete cryptobank, Celsius verkocht in januari voor 1,3 miljoen dollar aan miners. In januari is een groot deel van hun vloot losgekoppeld vanwege de failliete hostingpartij Core Scientific.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties