FBI nam tonnen aan bitcoin en tether in beslag in 2023

1301 totale weergaven

Tussen maart en mei 2023 heeft de Federal Bureau of Investigation (FBI) bijna $1,7 miljoen aan crypto-activa geconfisqueerd als reactie op diverse inbreuken op de federale regelgeving in de VS. Deze operatie is een van de recente inspanningen van de Amerikaanse rechtshandhaving om malafide activiteiten in de steeds groeiende wereld van cryptocurrency te beteugelen.

Bitcoin werd relatief in kleinere hoeveelheden geconfisqueerd in vergelijking met sommige van zijn tegenhangers zoals Ether. Terwijl $147.000 aan Bitcoin in beslag werd genomen, was de inbeslagname van Ether bijna zes keer dat bedrag, met een waarde van ongeveer $800.000. Dat is te lezen in een document op de website van de FBI.

Interessant is de inbeslagname van $307.000 aan Tether (USDT). Voor degenen die niet bekend zijn met Tether, het is een zogenaamde “stablecoin” die zijn waarde koppelt aan de Amerikaanse dollar, wat betekent dat elke USDT in theorie wordt ondersteund door een echte dollar. De primaire functie van Tether is het bieden van een stabiele waarde te midden van de volatiliteit van andere cryptocurrencies. De confiscatie van zo’n groot bedrag roept vragen op over de manier waarop stablecoins zoals Tether kunnen worden gebruikt in onwettige activiteiten.

Naast Bitcoin, Ether en Tether nam de FBI ook aanzienlijke bedragen van andere cryptocurrencies in beslag, waaronder Dai en Monero. Monero staat vooral bekend om zijn privacyfuncties, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor diegenen die anonieme transacties willen uitvoeren.

De FBI’s acties beperkten zich niet alleen tot digitale activa. Volgens rapporten werden ook Amerikaanse dollars uit bankrekeningen, sportwagens en luxeartikelen zoals tassen, kleding en schoeisel in beslag genomen.

De FBI blijft waarschuwen tegen fraudeurs in de crypto-ruimte, met invallen in de woningen van enkele prominente spelers in de industrie. Deze recente inbeslagnames door de FBI benadrukken de voortdurende zorgen over illegale activiteiten in de wereld van cryptocurrencies. Hoewel digitale valuta’s vele legitieme en innovatieve toepassingen hebben, blijft het essentieel voor beleggers en gebruikers om zich bewust te zijn van de risico’s en voorzichtig te handelen.

Lees meer over:
AmerikaFBImisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...