Fidelity lanceert bitcoin beurs met grootste OTC-broker ter wereld

Beleggingsfonds Fidelity gaat in samenwerking met TC ICAP een nieuw bitcoin handelsplatform beginnen gericht op institutionele beleggers. TC ICAP is de grootste ‘interdealer’ van de wereld, dit houdt in dat ze transacties tussen grote partijen regelen.

Institutionele interesse stijgt

Fidelity is het afgelopen jaar steeds positiever gaan kijken naar bitcoin, zo hebben ze een aanvraag gedaan voor een ETF in Amerika. Deze is op het moment van schrijven nog niet goedgekeurd. Het doel van het nieuwe handelsplatform is om bitcoin toegankelijker te maken voor beleggers die normaal gesproken in de meer traditionele assets zit zoals aandelen of obligaties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het handelsplatform zal in de tweede helft van dit jaar worden gelanceerd. Overige fondsen of beleggingsproducten zoals deze zijn over de hele wereld populairder dan ooit. Ook banken in Amerika gaan steeds positiever kijken naar de digitale munt.

TC ICAP lanceerde al eerder in juni 2019 een bitcoin futures product op de CME en is nu van plan andere derivaten daaraan toe te voegen. Met de groeiende populariteit gaan ook zorgen gepaard, zo is er veel vraag rondom de mogelijke regulering.

‘De interesse van investeerders in deze nieuwe assetklasse is geëxplodeerd in de laatste 6 tot 8 maanden’, aldus Duncan Trenholme, de co-head van de afdeling digital assets bij TC ICAP.

Het nieuwe handelsplatform is nog aan het wachten op toestemming van de Britse financiële toezichthouder, want TC ICAP opereert vanuit Londen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!