Bitcoin (BTC) koers door $36.000, smaakt dit naar meer?

Bitcoin (BTC) koers door $36.000, smaakt dit naar meer?

De Bitcoin koers laat de laatste dagen weer groene cijfers zien en dat was ook zeer wenselijk, indien we niet richting de $23.800 en $20.000 prijsgebieden wilden gaan bewegen.

Er is nog geen sprake van een grote trendkanteling, maar de lokale prijsactie die we momenteel zien bij de Bitcoin koers biedt in ieder geval hoop. We gaan vandaag weer een uitgebreide blik werpen op de huidige koers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat de Bitcoin koers nog altijd in een range of consolidatie aan het bewegen is. We houden aan de onderkant de dagelijkse steun zone op $32.457-$30.277 vast en daarnaast ook de onderkant van de range op $31.117.

Zolang we dat doen is er voor de bulls nog weinig aan de hand en zou de huidige consolidatiefase een vorm van reaccumulatie kunnen zijn. Als we op de korte termijn echt een stuk bullisher willen worden is het belangrijk om een dagelijkse candleclose boven de weerstand op $40.600 te krijgen, in combinatie met de bovenkant van de range op $40.863.

Zolang we daar niet boven komen, blijven we rangen en consolideren.

Bitcoin (BTC) koers door $36.000, smaakt dit naar meer?
bitcoin daggrafiek

Bitcoin 4-uursgrafiek

Als we een stukje verder inzoomen richting de 4-uur-grafiek, zien we dat de Bitcoin koers lokaal de constructie heeft gekanteld, van bearish naar bullish. En dat kan een sterke indicatie zijn dat we een verdere stijging omhoog gaan zien. Daarbij zijn twee scenario's denkbaar:

Scenario 1: we flippen hier het midden van de range op $35.990 en gaan daarna een stijging zien richting de bovenkant van de range op $40.863.

Scenario 2: we gaan eerst een stapje terug doen om ergens een higher low neer te zetten. Grote kans dat dat rond de $33.317-$32.796 prijsregio zal zijn. Daar kunnen we dus ook gaan kijken naar een eventuele trade, met target 1 rond het midden van de range en target 2 aan de bovenkant van de range.

Bitcoin (BTC) koers door $36.000, smaakt dit naar meer?
bitcoin 4-uursgrafiek

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er op de korte termijn prima uit en er is dus een grote kans dat we een verdere stijging gaan zien. Houd er rekening mee dat nu instappen risicovoller is en je beter kan wachten op die eventuele stap terug richting de $33.317-$32.796, om daar vervolgens positie in te nemen.

Over CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant?

Klik dan op deze link om ons Telegram kanaal te joinen!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties