Weer een nieuwe Bitcoin ETF in Canada

Weer een nieuwe Bitcoin ETF in Canada

De bitcoin exchange-traded fund (ETF) van de Canadese vermogensbeheerder 3iQ is nu te koop via de beurs in Toronto. Het is alweer de vierde Bitcoin ETF in het land met 38 miljoen inwoners.

Bitcoin ETF

Een Bitcoin ETF is een indexfonds dat de prijs van de onderliggende asset bitcoin volgt. De aanbieder 'vult' een ETF met fysieke bitcoin en niet met bitcoin futures bijvoorbeeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door in een ETF te beleggen, kun je meeprofiteren van de koersstijgingen van bitcoin. Zonder je druk te hoeven maken over de custody van de digitale activa in wallets. Anderzijds, een ETF wordt ook minder waard zodra de spotprijs van bitcoin daalt.

De “3iQ CoinShares Bitcoin ETF” is verhandelbaar in Canadese dollars onder de ticker BTCQ en in Amerikaanse dollars onder de ticker BTCQ.U. Dat maakt de assetmanager bekend in een persbericht.

Beleggers krijgen hun winst dus uitgekeerd in Canadese of Amerikaanse dollars en niet in BTC. Het heeft voor professionele beleggers ook fiscale voordelen in vermogen in een ETF te alloceren.

Voor de notering werken ze samen met Coinshares, die op de Zweedse een bitcoin ETP aanbieden.

Als aanbieder rekent 3iQ en Coinshares een management fee van 1%.

VS

Terwijl Canada hard aan de weg timmert en met de ETF's een snelweg voor het institutionele geld naar bitcoin aanlegt, is het vooralsnog stil bij grote broer Amerika.

Toezichthouder Securities & Exchange Commission moet een ETF nog goedkeuren, terwijl er diverse aanvragen klaarliggen. Onder meer Goldman Sachs, Fidelity en gebroeders Winklevoss van Gemini willen een ETF aanbieden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden.

Lees meer over:
Canada Bitcoin ETF

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties