Fidelity: “Landen die vandaag hun bitcoin kopen nemen een voorsprong op de rest”

Zelfs als een land niet per se overtuigd is van de kwaliteiten van bitcoin, dan zijn ze gedwongen om bitcoin te kopen als verzekering, zo schreef Fidelity in een nieuw rapport. Waar 2020 en 2021 worden gezien als de jaren van institutionele adoptie, kan het jaar 2022 volgens Fidelity weleens het jaar van de natiestaten worden.

In het rapport zet Fidelity onder andere de beslissing van China om bitcoin te verbieden tegenover het beleid van El Salvador om bitcoin juist compleet te omarmen. “De tijd zal ons leren welk pad het meest succesvol is,” aldus Fidelity over beide strategieën.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Fidelity verwacht geen verboden

Als het aan de analisten van Fidelity ligt, dan blijft het wat de grote economieën betreft bij een verbod van China en zal de rest de sector vooral meer willen reguleren. “Een keihard verbod is moeilijk om te bewerkstelligen en zal, mits succesvol, leiden tot een significant verlies van vermogen en kansen voor het land in kwestie,” aldus Fidelity.

Het investeringsvehikel redeneert verder dat hoe meer landen bitcoin accepteren, hoe meer andere landen gedwongen worden om hier ook in mee te gaan. Al is het maar om zichzelf te verzekeren tegen een eventueel groot succes van bitcoin.

Volgens Fidelity is het een kwestie van speltheorie op het hoogste niveau die langzaam maar zeker alle landen dwingt om mee te doen. Hoe meer landen bitcoin adopteren, hoe hoger de koers en hoe meer de landen die er het vroegste bij zijn profiteren. Hoe eerder landen toeslaan, hoe goedkoper ze zichzelf kunnen ‘verzekeren’ tegen het succes van bitcoin.

71% institutionele beleggers heeft intentie om bitcoin te kopen

Uit een door Fidelity afgenomen enquête onder institutionele beleggers blijkt dat 71 procent van de Amerikaanse en Europese institutionele deelnemers van de enquête de intentie hebben om in de toekomst in bitcoin te investeren.

Hetgeen betekent dat er op termijn veel geld richting de industrie zal stromen. Wat landen die twijfelen om in te stappen onder grotere druk komen te staan om zo snel mogelijk toe te slaan. Waarmee de door Fidelity geschetste speltheorie zich uitspeelt.

Op het moment van schrijven kwakkelt bitcoin al enige weken en bungelt de koers op ongeveer 42.580 dollar. Als we de analyse van Fidelity mogen geloven, dan hoeft het echter niet lang meer te duren voordat we de weg omhoog vervolgen.

Zou dat gebeuren, dan lijkt het er sterk op dat de ‘normale cyclus’ die we door de bestaansgeschiedenis van bitcoin gezien hebben gebroken is en we vanaf nu kortere bull- en bear markten zien. Hetgeen voor de volatiliteit en adoptie van bitcoin een plus zou zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....