Filipijnse SEC neemt maatregelen tegen Binance

Filipijnse SEC Neemt Maatregelen Tegen Binance

De Filipijnse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft actie ondernomen om applicaties gerelateerd aan Binance te verwijderen uit app-winkels, een stap die de beveiliging van investeringen van Filipijnse burgers moet waarborgen.

Verzoek aan Apple en Google

Op 19 april heeft de SEC-formele verzoeken ingediend bij Apple en Google met het dringende verzoek om de Binance-applicaties uit hun digitale winkels te verwijderen. Dit besluit werd bekendgemaakt tijdens een aankondiging op dinsdag. Emilio Aquino, de voorzitter van de SEC, benadrukte dat de toegang van het publiek tot deze websites en apps een risico vormt voor de veiligheid van de fondsen van de Filipijnse investeerders.

Aquino gaf aan dat het aanbieden van niet-geregistreerde effecten aan Filipijnen en het fungeren als een niet-geregistreerde broker overtredingen zijn van de Republic Act no. 8799, of de Securities Regulation Code. Hij stelde dat het verwijderen van Binance’s applicaties de illegale activiteiten van het platform in het land zal inperken.

Filipijnse SEC Neemt Maatregelen Tegen Binance

Changpeng Zhao, Binance

Eerdere waarschuwingen en maatregelen

Deze actie volgt op eerdere pogingen van de SEC om de toegang tot Binance binnen de Filipijnen te beperken. In november werd een waarschuwing uitgebracht om het publiek te informeren over de risico’s van niet-geregistreerde investeringsproducten. Binance is niet geregistreerd als bedrijf in de Filipijnen en heeft geen autorisatie om effecten in het land te verkopen.

Verder heeft de SEC-samenwerking gezocht met Google en Meta om advertenties voor Binance op sociale media te beperken tot gebruikers in de Filipijnen. Ook heeft de commissie, de Nationale Telecommunicatie Commissie en het Ministerie van Informatie- en communicatietechnologie gevraagd om te helpen bij het blokkeren van de toegang tot Binance.

Wereldwijde juridische uitdagingen voor Binance

Binance bevindt zich wereldwijd in juridisch zwaar weer. In juni spande de Amerikaanse SEC een rechtszaak aan tegen het bedrijf en zijn oprichter Changpeng Zhao, met beschuldigingen van het omzeilen van Amerikaanse effectenregelgeving. Binance ontkende deze beschuldigingen en beloofde zijn platform te verdedigen. De juridische problemen werden verder gecompliceerd toen de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) in maart beweerde dat Binance en zijn oprichter de Amerikaanse grondstoffenwetten hadden overtreden.

Vorige week kwam daar nog een class-action rechtszaak bij aangespannen tegen Binance in Canada, waarmee de reeks van juridische uitdagingen voor het platform voortduurt.

Recente juridische ontwikkelingen en gevolgen voor Binance

Bovendien, Binance en CZ (Changpeng Zhao) hebben schuld bekend aan een reeks federale aanklachten, waaronder overtredingen van antiwitwaswetgeving en het ongelicenseerd overmaken van geld, op 21 november 2023. Dit volgde na uitgebreide onderzoeken door de SEC, het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) en de CFTC.

Als onderdeel van de overeenkomst met het DOJ, heeft CZ zijn functie als CEO van Binance neergelegd. Op 18 december 2023 maakte de CFTC bekend dat de Amerikaanse districtsrechtbank voor het noordelijke district van Illinois CZ een boete heeft opgelegd van 150 miljoen dollar en de beurs een boete van 2,7 miljard dollar moet betalen om de handhavingsactie af te ronden.

Momenteel is CZ op vrije voeten tegen een borgtocht van 175 miljoen dollar.

Lees meer over:

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...