‘Financieel directeur van bitcoin leningverstrekker Celsius opgepakt in Israël’

Een 'werknemer' van bitcoin leningbedrijf Celsius is opgepakt en voorlopig op non actief gesteld. Het zou gaan om financieel directeur Yaron Shalem. Hij is volgens CoinDesk opgepakt in Israël.

Celsius heeft officieel nog niet bevestigd dat het om Shalem gaat. Wel geven ze aan dat ze direct stappen hebben ondernomen nadat bekend werd dat een van hun werknemers is betrokken bij een onderzoek van de politie. Vooralsnog geeft het bedrijf aan dat het niet gaat om iets wat met Celsius zelf te maken heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hogeg

Shalem is naar verluidt betrokken bij een rechtszaak tegen Moshe Hogeg. Laatstgenoemde is de oprichter van verschillende 'crypto startups'. Een daarvan is Sirin Labs, dat was een smartphone bedrijf dat geld op haalde met een eigen token. Uiteraard kwamen van de grootste plannen niets terecht.

Hogeg kreeg onder andere een aanklacht van $6 miljoen aan zijn broek voor onbetaalde rekeningen. Daarnaast wordt hij verdacht van fraude, witwassen en een zedenmisdrijf.

De arrestatie van Shalem van Celsius is mogelijk een gevolg van deze uitgebreide zaak. Hij was betrokken bij verschillende bedrijven.

Volgens The Block laat Celsius verder niets los over de zaak. Directeur Alex Mashinsky gaf aan geen extra informatie te kunnen geven.

Shalem is pas sinds maart van dit jaar betrokken bij Celsius en het is dus niet officieel bekend waarom hij is opgepakt. Wel is duidelijk dat het rommelt bij Celsius. Het nieuws komt op een ongelegen moment, want Celsius wil honderden miljoenen dollars aan investeringen ophalen om hun leenproducten verder uit te breiden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...