Celsius wil $350 miljoen extra voor zijn bitcoin renteproduct

Celsius heeft het plafond van zijn financieringsronde opgehoogd naar 750 miljoen dollar (668 miljoen euro), zo meldt Blockworks.

In eerste instantie wil het leenplatform 400 miljoen dollar ophalen, maar blijkbaar is de interesse flink toegenomen sinds vorige maand. In oktober is het bedrijf getaxeerd op 3,25 miljard dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het verdienmodel van Celsius lijkt enigszins op die van een bank. Klanten deponeren hun bitcoin en andere cryptovaluta op het platform van het bedrijf uit New York. In ruil daarvoor krijgt men (daar nog wel) rente voor terug.

Tegelijkertijd gebruikt men die crypto’s als onderpand om leningen in fiat geld uit te geven aan (dezelfde) klanten. Op deze manier hebben ze een balans van 28,6 miljard dollar aan cryptovermogen aangetrokken.

Canadees pensioenfonds

In oktober wist Celsius dus al 400 miljoen dollar op te halen bij onder meer Westcap en Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ), een groot pensioenfonds uit Canada. CEO Alex Mashinsky verklaarde toen dat deze investeerders hen meer geloofwaardigheid zouden geven.

Diverse Amerikaanse staten willen een stokje steken voor het renteproduct van Celsius. De regelgevers in New York, Alabama, Kentucky, New Jersey en Texas vinden dat ze daarmee de effectenwet overtreden, ook omdat ze géén bancaire licentie hebben.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfinanciering

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...