Financiële meevaller voor bitcoin miner Core Scientific, bedrijfsplan aangepast

Financiële meevaller voor bitcoin miner Core Scientific, bedrijfsplan aangepast

Bitcoin miner Core Scientific heeft onverwacht goed nieuws terwijl het in de faillissementsprocedure zit: 46 miljoen dollar aan extra inkomsten door de aantrekkende markt in 2023 en de NFT-gekte. Ze gaan nu het bedrijfsplan aanpassen vanwege deze financiële meevaller.

Het bedrijf schrijft zijn verbeterde financiële prestaties toe aan hogere bitcoinprijzen, een toegenomen hash-snelheid van het netwerk en lagere energiekosten.

Het faillissementsproces van Core Scientific, dat begon in december, moest oorspronkelijk binnen zes maanden afgerond zijn. Nu wil het miningbedrijf om op 25 september uit de faillissementsprocedure Chapter 11 te komen. Nu valt de begroting dus ruimer uit dan eerder is begroot.

Het bedrijf heeft aanzienlijke geboekt door $6 miljoen aan schulden af te betalen, zoals bevestigd door advocaten die Core Scientific vertegenwoordigen in een rechtbankdocument.

Core Scientific heeft de intentie om onderhandelingen aan te gaan met schuldeisers die nog akkoord moeten gaan met het herorganisatieplan. Ze streven ernaar om het bedrijfsplan vóór 15 juni in te dienen, en een bevestigingszitting is gepland op 11 september.

Lees meer over:
Bitcoin mining

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties