Valkyrie gaat voor bitcoinfonds met ticker ‘BRRR’

Valkyrie heeft opnieuw een aanvraag ingediend voor een bitcoin exchange traded fund (spot ETF) bij de Securities & Exchange Commssion.

Valkyrie Funds, dat al een Bitcoin Strategy ETF en een Bitcoin Miners ETF aanbiedt, komt nu ook met een bitcoin spot ETF op de proppen.

De ETF, genaamd het Valkyrie Bitcoin Fund, zal bitcoin aanhouden om de prestaties van de CME CF Bitcoin Reference Rate, New York Variant, weer te geven. Het fonds is van plan om aandelen te noteren op de Nasdaq-beurs onder de ticker BRRR.

De SEC heeft nog geen goedkeuring verleend voor een spot bitcoin ETF. WisdomTree, Invesco en BlackRock hebben allemaal de afgelopen week een aanvraag ingediend voor spot bitcoinfondsen.

Een ETF is een financieel instrument dat is ontworpen om beleggers exposure te geven aan de bitcoin prijs. Het is een beleggingsfonds dat op een beurs wordt verhandeld, net als aandelen. Beleggers kopen het aandelen, en niet de achterliggende fysieke bitcoin.

Wanneer een belegger een aandeel van een Bitcoin ETF koopt, verwerft hij eigenlijk een deel van het fonds. Het fonds beheert op zijn beurt de bitcoins en de waarde van het ETF-aandeel is gekoppeld aan de prestaties van die activa. Dit stelt beleggers in staat om indirect in bitcoin te investeren via een gereguleerde en traditionele beleggingsstructuur.

Het belangrijkste voordeel van een Bitcoin ETF is dat het beleggers in staat stelt om blootstelling aan bitcoin te krijgen zonder de technische complexiteit en het risico van het beheren van hun eigen bitcoin wallet.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom
dan eens langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...