Fondsmanager van $50 miljard koopt $110 miljoen aan extra Coinbase aandelen

Cathie Wood is overtuigd van bitcoin en koopt met haar ARK fonds $110 miljoen aan Coinbase aandelen (COIN).

Dat meldt Reuters.

ARK

ARK Investment Management kocht in totaal 341.186 Coinbase aandelen. Dit is verdeeld over drie fondsen: ARK Innovation ETF, ARK Fintech Innovation ETF en ARK Next Generation Internet ETF.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De focus ligt bij het bedrijf niet op originele namen, zullen we maar zeggen.. Gezamenlijk hebben deze fondsen nu $110 miljoen extra aan nieuwe COIN.

In totaal heeft ARK nu zo’n $350 miljoen aan aandelen in Coinbase. Tijdens de beursgang kocht het bedrijf namelijk al 749.205 COIN voor $246 miljoen.

De marktkapitalisatie van COIN staat rond de $84 miljard met ruim 261 miljoen aandelen in omloop.

Coinbase aandelen

Coinbase is het eerste bedrijf in haar soort dat de beurs op gaat. Het bedrijf startte in 2012 met een idee om winkels te helpen met bitcoin betalingen. Inmiddels is het in 2021 een van de belangrijkste spelers en draait het een miljardenomzet. De eerste drie maanden van 2021 waren indrukwekkend van Coinbase, de beurs haalde een omzet van $1,8 miljard. De nettowinst in deze periode was zo’n $800 miljoen.

Die omzet komt met name door de handel in bitcoin- en andere cryptocurrency’s. Maar het bedrijf levert bijvoorbeeld ook diensten aan de FBI, daarnaast is het een populaire partner in grote transacties. Bedrijven als Tesla maakte gebruik van hun diensten.

De banden met de Amerikaanse overheid en regelgevers zijn goed. Ook dat is belangrijk voor een beursgang, zeker van deze grootte.

Veel ogen zijn gericht op het bedrijf. ARK is er van overtuigd dat ze hier mooie winsten op kunnen behalen. Voor de gemiddelde investeerder is ‘gewoon’ bitcoin kopen allicht een betere optie..

Lees meer over:
CoinbaseIndustrie

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...