Coinbase aandeel sluit eerste beursdag af met $328 per aandeel

Woensdag was Coinbase gesprek van de dag. Het aandeel COIN kreeg een directe notering aan de Nasdaq. Het aandeel schoot zelfs even naar $415, maar sloot de dag af met $328,28.

Coinbase aandeel

Met 261,3 miljoen aandelen in totaal (inclusief de opties op aandelen) sloot het bedrijf de dag af met een totale waarde van 85,7 miljard dollar. Via de Nasdaq zijn er echter 199,2 miljoen aandelen verhandelbaar. Dat brengt de bedrijfswaarde op 65,4 miljard dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De eerste handelsdag op woensdag zag er als volgt uit. De prijs steeg snel boven de $400 per aandeel na de openingsprijs van $381, veel hoger dan de verwachte $250 vooraf. Uiteindelijk is een top bereikt van $429,54 bereikt, maar zakte de koers snel weg.

De bodem lag voorlopig bij $310 en sloot uiteindelijk bij $328,28.
Op moment van schrijven is de tweede handelsdag net begonnen en staat het aandeel ruim 3% in de plus op $338 per aandeel.

Coinbase aandeel sluit eerste beursdag af met $328 per aandeel

bron: The Block

Groter dan Spotify

De beursgang legt de aandeelhouders van Coinbase, onder meer het managementteam, geen windeieren. Door de directe notering wordt hun vermogen vergroot.

De totale bedrijfswaarde lag – bij de slotkoers woensdag – boven die van bijvoorbeeld Spotify.

Coinbase aandeel sluit eerste beursdag af met $328 per aandeel

Een van de investeerders in COIN is Ark Invest, een bekend fonds uit Californië onder leiding van Cathie Wood. Ze hebben in totaal 749.205 aandelen gestopt die ze in drie exchange traded funds heeft gestopt: Ark Innovation ETF, Ark Fintect Innovation
ETF en Ark Next Generation Internet ETF.

Een transactiesom van 246 miljoen dollar. Wood is ook een uitgesproken voorstander van een bitcoin ETF en heeft als aandeelhouder van Tesla ook indirect exposure in fysieke bitcoin.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
aandelenCoinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...