NFL-ster Beckham ontvangt $4,5 miljoen in bitcoin aan salaris

NFL-ster Beckham ontvangt $4,5 miljoen in bitcoin aan salaris

Zeven jaar geleden scoorde hij als rookie van de New York Giants een touchdown met een legendarische vangbal.

Maandag werd bekend dat wide receiver Odell Beckham Jr. bij zijn nieuwe werkgever LA Rams zijn volledige jaarsalaris à $4,5 miljoen in bitcoin zal ontvangen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuw tijdperk

Beckham maakte middenin het seizoen transfervrij de overstap van de Cleveland Browns naar de Los Angeles Rams. Hij tekende voor een jaar en laat zich uitbetalen in bitcoins, bij de huidige koers is dat ongeveer ₿80.

Het nieuws werd maandag aangekondigd op Twitter.

“Het is het begin van een nieuw tijdperk. Ik kijk uit naar de toekomst! Daarom ontvang ik mijn salaris in BITCOIN, met dank aan de Cash App. Tegen al mijn fans -waar jullie ook zijn- wil ik zeggen: DANKJEWEL. Ik geef in totaal $1 miljoen dollar aan BTC terug om jullie te vieren.”

Op de website van de LA Rams werd het nieuws niet gedeeld. Het lijkt er op dat het om particuliere sponsoring gaat, wat doet vermoeden dat het salaris in eerste instantie wordt uitgekeerd in dollars en via Cash App in bitcoin wordt doorgestort naar Beckham.

Andere sportdeals

Odell Beckham Jr. is zeker niet de eerste Amerikaanse topsporter of NFL-speler die betaalt krijgt in bitcoin. Begin deze maand kwam naar buiten dat Green Bay Packers-quarterback Aaron Rodgers een niet nader gespecificeerd deel van zijn $33,5 miljoen jaarsalaris in sats laat storten. Ook dit gaat in samenwerking met Cash App. De eerste NFL-speler die in BTC werd uitbetaald was Russell Okung van de Carolina Panthers. Zijn salaris in dollars wordt via de Strike-app van Jack Mallers direct omgezet en naar zijn cold storage gestuurd.

De sponsordeals met Beckham, Rodgers en Okung passen in de ontwikkeling dat een steeds groter wordend aantal cryptobedrijven de sportsector gebruikt om naamsbekendheid te vergaren voor hun producten.

De bedragen die hierin omgaan zijn soms groot, zoals de $700 miljoen die Crypto.com betaalt voor de naamgevingsrechten van de grootste sportarena in Los Angeles voor de komende 20 jaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan