Forbes: 60% meer crypto-miljardairs

Forbes: 60% meer crypto-miljardairs

Volgens Forbes zijn er op het moment 19 miljardairs die hun vermogen hebben opgebouwd in de cryptosector. Dat zijn er zeven meer dan vorig jaar, een stijging van 58%.

Cryptobeurzen leveren meeste op

De rijkste crypto-ondernemer is nog altijd Changpeng Zhao van Binance. Volgens Forbes heeft ‘CZ’ een vermogen van $65 miljard. Dat is een stuk lager dan de $96 miljard waar hij eerder dit jaar op werd geschat, maar nog altijd een duizelingwekkend bedrag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is ook een noemenswaardige stijging ten opzichte van 2021. Toen werd het vermogen van CZ door Forbes op $1,9 miljard geschat, wat zou betekenen dat het vermogen van CZ x34 is gegaan in een jaar.

Overigens heeft CZ voor $200 miljoen een belang in Forbes gekocht met het idee om zo cryptovaluta onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

De top vier van de lijst bestaat uit mannen die hun rijkdom te danken hebben aan een cryptobeurs. Nummer twee is Sam Bank-Fried. De dertigjarige CEO van cryptobeurs FTX is ook voor ongeveer de helft eigenaar van de beurs. Daarnaast heeft hij voor meer dan $7 miljard aan FTT-tokens in bezit, de cryptovaluta die hoort bij FTX.

Bankman-Fried vindt dat hij behoort tot de zogenaamde ‘effective-altruism’-stroming. Hij streeft ernaar om heel veel geld te verdienen om het vervolgens op zo’n manier weg te geven dat het geld zoveel mogelijk goed doet voor zoveel mogelijk mensen. Gezien zijn geschatte vermogen van $24 miljard heeft hij nog een lange weg te gaan.

Investeerders onderaan

Helemaal onderaan de lijst vinden we twee investeerders. Dat klinkt dramatischer dan het is, er zijn ergere lijsten om onderaan te bungelen. Matthew Roszak ($1,4 miljard) en Tim Draper ($1,2 miljard) deden beiden hun eerste investeringen in bitcoin in 2012.

In 2014 kocht Draper nog eens 29.545 bitcoin van de Amerikaanse overheid die in beslag genomen waren bij het oprollen van de darknet-marktplaats Silk Road.

Roszak is een van de initiatiefnemers van de actie om ieder lid van het Amerikaanse Congres $50 aan bitcoin te geven. Hij beweert ook Bill Clinton zijn eerste bitcoins gegeven te hebben.

De lijst van crypto-miljardair is langer en de vermogens zijn groter geworden. Maar in de buurt van de top-10 rijkste mensen op aarde komen ze nog niet.

Daar staat Elon Musk met een geschat netto-vermogen van $219 miljard. de CEO van Tesla en SpaceX heeft wel een innige band met cryptovaluta, getuige de ongeveer $2 miljard aan bitcoin op de balans van Tesla.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
CZ Forbes

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties