Binance CEO Changpeng Zhao (44) heeft $96 miljard aan vermogen

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, is de rijkste persoon op de cryptomarkt met een geschat vermogen van 96 miljard dollar (~85,7 miljard euro).

De naam van 'CZ' prijkt op de Billionaire Index van Bloomberg. Daarmee komt bij in de buurt van techmiljardairs zoals Mark Zuckerberg en Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In werkelijkheid kan zijn vermogen nog groter zijn, want er is weinig bekend over het privévermogen. Bekend is dat personeel van Binance betaald krijgt in haar eigen token de Binance Coin. Deze munt steeg 1300% in waarde in 2021.

Binance heeft naar verluidt vorig jaar een bruto omzet van 20 miljard dollar gerealiseerd, zo blijkt uit een schatting van Bloomberg. Bij elk transactie op hun spot - en derivatenplatform pakt de marktplaats een commissie.

De spot exchange had de afgelopen 24 uur een handelsvolume van 11,5 miljard dollar. Terwijl het volume in derivaten bijna aan 40 miljard dollar aan volume genereerde. Ze zijn daarmee op beide markten de onbetwiste leider.

Zhao weigerde commentaar te geven op het bericht van Bloomberg. Op zijn Twitteraccount reageert hij cryptisch.

Vorige week kwam Binance in het nieuws door 'de dip te kopen' en 43.000 extra bitcoin op hun bedrijfsbalans te zetten. In de bedrijfswallet staat ruim 116.000 bitcoin, een vermogen van ruim 4,8 miljard dollar (ruim 4,2 miljard euro).

We deden in 2018 een interview met de nu rijkste man in crypto. Op 11:27 praat CZ opmerkelijk genoeg al over zijn vermogen en zijn plekje in de Forbes-lijst: "I don't care if I'm the richest guy. I don't care about climbing up the rankings of Forbes."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...