Foundry richt marktplaats op voor bitcoin mining hardware

Foundry Digital richt een marktplaats op voor de handel in bitcoin mining hardware. Het dochterbedrijf van Digital Currency Group wil hiermee grote klanten van de juiste hardware gaan voorzien.

FoundryX

Het FoundryX platform laat gebruikers hun hardware kopen en verkopen. Een marktplaats specifiek voor deze doelgroep dus. Foundy geeft aan dat ze zo’n 200 kopers en verkopers hebben kunnen binden aan hun platform. Niet iedereen kan zomaar aan de slag, kopers en verkopers moeten een aanmeldprocedure op de website doorlopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op FoundryX wil niet alleen tweedehands maar ook compleet nieuwe hardware gaan verkopen. De doelgroep van dit platform is niet de huis-tuin-en-keuken miner, maar is gericht op grotere miners. Zo is de minimum bestelling 50 stuks. Je kunt dus via FoundryX niet een of twee hobby projecten aanschaffen.

Volgens Jeff Burkey van Foundry is hun initiatief geschikt voor sommige doelgroepen die niet direct aan kunnen kloppen bij fabrikanten. In de hele wereld is er meer vraag dan aanbod voor hardware. Bitcoin mining rigs zijn daarop geen uitzondering. Mede daarom hebben veel fabrikanten een hogere minimum bestelling dan de 50 stuks die Foundry vraagt.

Met FoundryX hoopt het bedrijf in dit gat te springen. Het moet makkelijker zijn om tot aankopen over te gaan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)