Northern Data gebruikt 17.000 ASIC miners in jacht op nieuwe bitcoin

962 totale weergaven

Northern Data groeit hard. De datacentra van het bedrijf leverde dit jaar 466 bitcoin (BTC) op. 405 BTC was voor Northern Data zelf, 61 bitcoin was voor klanten.

Het bedrijf zet hun datacentra in om bitcoin mining apparatuur te hosten en deels te verhuren. De omzet van Northern Data ligt in 2021 boven 180 miljoen euro. Dat komt mede door de groeiende interesse in bitcoin mining.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met maar liefst 17.000 ASIC miners jaagt het bedrijf net als vele anderen naar bitcoinbeloningen. In september van dit jaar hadden zij ‘slechts’ 7.000 ASICS. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Northern Data biedt hun datacentra aan voor bitcoin mining hardware. Een deel gebruiken ze zelf, een ander deel wordt verhuurd.

Van alle beschikbare ASICS zijn er 6.200 van klanten. De overige 10.800 mining rigs beheert het bedrijf helemaal zelf. Het techbedrijf hoopt in 2022 maar liefst 110.000 mining rigs te hosten. Het bedrijf is gevestigd in Frankfurt.

Naast bitcoin zet Northen Data hun datacentra ook in om bijvoorbeeld ether en andere altcoins te ‘minen’.

Northern Data is van origine een leverancier van HPC-infrastructuuroplossingen. HPC staat voor High Performance Computing. En ze zitten daar niet stil. Naast hun eigen initiatieven kocht het recentelijk ook twee andere partijen op. Decentric Europe (365 miljoen euro) en Bitfield (400 miljoen euro) werden ingelijfd. Het Duitse bedrijf zegt zelf dat ze voornamelijk minen met ‘groene energie’.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...