Franse presidentskandidaten negeren crypto

Franse presidentskandidaten negeren crypto

Dit weekend gaan de Fransen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Bitcoin of andere cryptovaluta spelen geen rol in de campagne. De vraag is of dat slecht is.

Crypto is geen issue

De Fransen kunnen in de eerste ronde kiezen uit 12 kandidaten. Van die 12 kandidaten blijven de twee met de meeste stemmen over. Die zullen twee weken later uitmaken wie de nieuwe president wordt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar verwachting gaat de huidige president, Macron, door naar de tweede ronde. En het zou niet gek zijn als hij het dan op moet nemen tegen de ultra-rechtse Marine Le Pen.

Bitcoin, cryptovaluta in het algemeen of de industrie er omheen zijn niet of nauwelijks een thema in de verkiezingsdebatten, speeches of programma’s.

Franse crypto-lobbyisten van ADAN hebben een poll laten doen onder de Franse bevolking en concludeerden dat het wel degelijk een onderwerp is dat een deel van de kiezers interesseert.

Schade beperken en loze beloftes

Volgens ADAN zouden de cryptostandpunten van de kandidaten voor 4% van de Fransen zelfs bepalend zijn voor wie hun stem krijgt. En dat wekt dan wel weer de interesse van kandidaten.

Faustine Fleuret, CEO van ADAN, ziet daar een kans en een risico in. Waarbij het risico is dat de politici zo weinig kennis van zaken hebben dat de uitspraken die ze doen weleens meer kwaad dan goed zouden kunnen doen.

“We zijn nogal bang dat te vroeg premature uitspraken doen,” zegt Fleuret. Ze doelt dan op regulering van de sector. Ongehinderd door inzicht in de materie dingen roepen over het reguleren van de DeFi-sector, NFT’s of stablecoins kan ook verkeerd aflopen.

“Ik dat er in Frankrijk en Europa teveel nadruk ligt op de risico’s, meer dan op de kansen; een focus op protectie in plaats van het stimuleren van innovatie,” zegt Fleuret.

Ze krijgt vanuit de markt bijval van Pascal Gauthier, de CEO van het Franse succesbedrijf Ledger, de producent van hardwarewallets. Hij ziet dat de cryptosector -in Europa, maar ook elders- regulering meer als een risico ziet dan als een kans. En het lobby’en bij beleidsmakers is “meer het beperken van de schade dan het opbouwen van een positieve relatie,” denkt Gauthier.

Gauthier ondervindt momenteel vooral hinder van de Franse overheid. Niettemin werd de waarde van zijn bedrijf vorig jaar geschat op $1,5 miljard. Hij zou het al heel wat vinden als de sector met rust gelaten wordt.

“Ik vraag niets van politici. Ik vraag alleen om een kaal geraamte als het gaat om regulering,” vat hij zijn wens samen.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
regulering Frankrijk

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan