Fransman krijgt gevangenisstraf na grote betaling met bitcoin bij luxe aankopen in Marokko

Fransman krijgt gevangenisstraf na grote betaling met bitcoin bij luxe aankopen in Marokko

Een 21-jarige Fransman is tot 18 maanden cel veroordeeld wegens het frauduleus gebruik van bitcoin bij de aanschaf van een dure auto en het betalen met een vervalste cheque voor luxe horloges in Marokko. Morocco World News meldt dat de slachtoffers de man ervan beschuldigden hen te hebben opgelicht.

De man, Thomas Clausi, werd door het Hof van Beroep in Casablanca veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf. Ook moet hij de slachtoffers compenseren. Clausi zit sinds december 2021 in voorarrest. Zijn advocaat, Mohamed Aghanaj, benadrukte dat zijn cliënt nog maar een maand en enkele dagen in de gevangenis hoeft te zitten, gezien de tijd die hij al in voorarrest heeft doorgebracht.

Eerder had Clausi in Marokko een Ferrari gekocht ter waarde van $440.000 met behulp van bitcoin. De verkoopster diende later een klacht in bij de autoriteiten wegens fraude. Daarnaast kocht Clausi drie luxe horloges van een man en betaalde met een vervalste cheque, wat ertoe leidde dat ook deze man aangifte deed.

De betalingen met Bitcoin waren op dat moment illegaal in Marokko, waardoor Clausi volgens de lokale wetgeving een illegale transactiemethode gebruikte. Bij de aankoop van de horloges pleegde Clausi fraude door een ongedekte cheque te gebruiken.

Naar aanleiding van deze incidenten werd Clausi in december 2021 gearresteerd en later veroordeeld. Hij is nu verplicht om de horlogeverkoper een bedrag van MAD40.000 (ongeveer $4.000) te betalen en de douaneautoriteiten een bedrag van 3,4 miljoen euro te vergoeden.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties