FTX en Genesis Global vinden elkaar in geschil om openstaande bedragen

1024 totale weergaven

De twee failliete cryptobedrijven FTX Trading en Genesis Global hebben een principeakkoord bereikt. De twee waren met elkaar in de clinch vanwege openstaande schulden.

Claims

FTX en Genesis Global gingen allebei failliet, de een in november 2022 en de ander sinds januari jongsleden. Beide bedrijven zitten in de faillissementsprocedure, ook wel bekend als Chapter 11-zaken. Tijdens de herstructurering kwamen ze in een geschil terecht.

Cryptobeurs FTX voerde aan dat het maar liefst $3,9 miljard verschuldigd was door cryptogeldschieter Genesis. Genesis verwierp deze claim op haar beurt. Het bedrag werd later teruggebracht tot maximaal $2 miljard.

De wettelijke vertegenwoordigers van beide partijen zeiden donderdag in een brief aan een faillissementsrechter dat ze elkaar met een overeenkomst hebben gevonden.

FTX en Genesis zijn van plan om moties in te dienen bij de faillissementsrechtbanken. Die moeten de deal dan ook nog goedkeuren. In de brief staat niet precies wat de details van de schikking zijn, behalve dat de twee een principeakkoord hebben bereikt.

De schikking is waarschijnlijk een opluchting voor veel schuldeisers van Genesis, aldus Bloomberg. De verwachting was dat het meningsverschil resulteerde in veel vertraging van de uitbetaling (die nog altijd op zich laat wachten).

Voor klanten van FTX geldt hetzelfde. Het nieuwe management van de beurs wil zo veel mogelijk geld teruggeven aan (oud-)klanten en probeert via de juridische weg bijvoorbeeld nog $1 miljard terug te halen bij oprichter SBF.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX