'FTX had financieel gat van 6,8 miljard dollar bij faillissement

'FTX had financieel gat van 6,8 miljard dollar bij faillissement

Alle bedrijven onder de FTX-vlag hadden gezamenlijk een financieel gat van 6,8 miljard dollar op moment van het faillissement. Dat schatten de saneringsadviseurs van Kroll in. In hun presentatie is te lezen dat de totale schuld 11,6 miljard dollar was tegenover een activa van 4,8 miljard dollar.

Het rapport is bij de faillissementsrechtbank ingediend, meldt Coindesk. In totaal gaat het 10,6 miljard dollar aan schulden bij het FTX.com imperium, gereguleerd op de Bahama's. Bij FTX.US gaat het om een schuld van 87 miljoen dollar. Bij zusterbedrijf Alameda Research was er sprake van een nettovermogen van $2,6 miljard, terwijl FTX Ventures een nettovermogen van $1,3 miljard had.

Tel je de schuldenkant op, dan rolt daar een totaalbedrag uit van 11,6 miljard dollar tegenover 4,8 miljard dollar aan activa, waaronder tal van cryptocurrency's.

Sam Bankman-Fried en zijn team moesten in november 2022 noodgedwongen de stekker trekken uit hun handelsimperium. Ze konden niet meer voldoen aan opnameverzoeken van hun klanten. Naar schatting zijn 1 miljoen schuldeisers getroffen door het faillissement. Daaronder klinkende namen zoals Wall Street Journal, Fortune, Fox en CoinDesk, maar ook collegabeurzen zoals Coinbase en Binance en zelfs vliegtuigmaatschappijen en universiteiten. Ook Gisele Bundchen, het Braziliaanse supermodel en haar ex Tom Brady hebben miljoenen dollars in FTX gestoken. Alleen al aan de top 50 schuldeisers is het bedrijf circa 3,1 miljard dollar verschuldigd.

Lees meer over:
faillissement FTX

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties