FTX wordt geschat op waarde van $15-20 miljard bij beursgang

FTX is tussen de $15-20 miljard waard als het met haar aandelen naar de beurs gaat. Dat blijkt volgens Barron’s uit een analyse van gelekte data van de cryptobeurs.

Sam Bankman-Fried startte FTX in 2019. In korte tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de industrie. Officieel zitten Bankman-Fried en consorten op de Bahama’s. In juli verwerkte de beurs $56,9 miljard aan spothandel. De cash cow is de derivatenmarkt (met o.a bitcoin futures). Vorige maand verwerkte FTX voor $248 miljard (!) aan contracten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Marketing en groei

FTX startte echt met groeien tijdens de grote stijgingen van bitcoin in 2021. Veel advertenties, andere marketingplannen en blijkbaar een goed product zorgde voor een grote groei. Het bedrijf sprak eerder al uit graag zelf naar de beurs te willen met hun aandelen.

Tot op heden blijft dat echter bij willen. Er is nog niets bekend over een eventuele beursgang. Concurrent Coinbase ging in 2021 naar de beurs. Tot op heden presteert het aandeel bijzonder slecht. Sinds de start van COIN is de prijs met bijna 80% gedaald.

Het is dus geen verzekering op succes.

Net als elk ander aandeel is ook FTX afhankelijk van het sentiment in de markt. Ook gaat het bij de inschattingen ook precies daarom, het is een inschatting. Maar het ligt voor de hand dat bij een beursgang de huidige aandeelhouders van FTX in hun handjes kunnen knijpen.

In een maand met recordvolumes zul je wat anders zien dan bij nieuwe dieptepunten van de koers van BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...