Gelekt: FTX zag omzet x10 gaan in 2021

Gelekt: FTX zag omzet x10 gaan in 2021

In het fiscale jaar 2020/2021 is de omzet van cryptobeurs FTX gegroeid naar meer dan $1 miljard ten opzichte van $89 miljoen in het jaar daarvoor. Ook het bedrijfsresultaat steeg flink. Dat blijkt uit gelekte documenten.

Doorbraak in 2021

De op de Bahama’s gevestigde cryptobeurs heeft een jaar van explosieve groei achter de rug. De omzet steeg met meer dan 1000% naar $1,02 miljard. Het bedrijfsresultaat was $272 miljoen, vergeleken met $14 miljoen een jaar eerder. De netto winst ging van $17 miljoen naar $388 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FTX is geen beursgenoteerd bedrijf, dus de gelekte cijfers geven een onverwachtse inkijk in de financiën. FTX was winstgevend, breidde wereldwijd uit en groeide in een hoog tempo. De vraag is nu wat er in 2022 gaat gebeuren.

FTX is de derde exchange, gemeten naar dagvolume, na Binance en Coinbase. Waarbij opgemerkt moet worden dat het handelsvolume van Binance acht keer zo groot is. Van Coinbase zijn de cijfers over 2021 openbaar, omdat het een beursgenoteerd bedrijf is. De omzet van de tweede exchange in volume was vorig jaar $7,4 miljard en de netto-winst bedroeg $3,6 miljard. Dit jaar rapporteerde Coinbase over het tweede kwartaal een verlies van $1,1 miljard, een contrast met de $1,59 miljard winst in het hetzelfde kwartaal van 2021. In juni kondigde Coinbase bezuinigingsmaatregelen aan.

Activiteiten wereldwijd

Drie jaar geleden opgericht door Sam Bankman-Fried is FTX inmiddels een van de leiders in de crypto-industrie. Tijdens de grote crash die werd ingeleid door de val van het Terra ecosysteem, presenteerde FTX zich meerdere keren als reddende engel voor bedrijven die op omvallen stonden. Aan het einde van 2021 had de beurs $2,5 miljard aan cash op de balans. De huidige cryptowinter is een tijd om op een goedkope manier aan bedrijven te komen met voor FTX interessante licenties en en passant de bijbehorende crypto-assets op te pikken.

Het bedrijvencluster van Bankman-Fried bestaat naast FTX Trading en FTX Derivatives Markets uit nog 15 kleinere bedrijven die zijn aangekocht, waarmee er vestigingen zijn in landen als Zwitserland, Cyprus, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees meer over:
Coinbase FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties