Tijd voor een correctie van de bitcoin prijs? Sommige analisten denken van wel

De bitcoin prijs schommelt bij $27.000, maar analisten anticiperen op een koerscorrectie. De koers dook naar $26.541 na de aanklacht van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor Binance, de grootste beurs van de markt. Hoe gaat de koers hiervan herstellen?

In een uitgebreide reactie heeft CEO Changpeng Zhao van Binance geprobeerd om de gemoederen te sussen. Hij vindt de aanklacht "onverwacht en onjuist" en verwerpt de beschuldigingen. De koers houdt tot nu toe stand ondanks de druk van handelaren om de prijs naar beneden te pushen, aldus de analisten van Skew. Tussen de zone $26.000 en $24.000 zitten echter nog voldoende kopers, zo oordelen zij.

Cointelegraph citeert handelaar Crypto Tony voegt eraan toe dat het handelspaar BTC/USD niet onder de range is gekomen, waardoor het interessant zou zijn om een shortpositie te openen en daarmee te speculeren op verder verval. Momenteel heeft hij een longpositie openstaan met een stoploss bij $25.500 om verliezen onder dat niveau te voorkomen.

Volgens Stockmoney Lizards is er op dit moment weinig aanleiding om optimistisch te zijn over de korte termijn.

Ondertussen wordt er op cryptotwitter driftig gespeculeerd wat de uitkomst gaat zijn van de Binance aanklacht. Stevent de beurs van CZ & co af op een schikking met de CFTC waarna de rust wederkeert of moeten we rekening houden met een erger scenario? Volgens de bekende twitteraar Petoshi is het een korte termijn gebeurtenis.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...