Tijd voor een correctie van de bitcoin prijs? Sommige analisten denken van wel

Tijd voor een correctie van de bitcoin prijs? Sommige analisten denken van wel

De bitcoin prijs schommelt bij $27.000, maar analisten anticiperen op een koerscorrectie. De koers dook naar $26.541 na de aanklacht van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor Binance, de grootste beurs van de markt. Hoe gaat de koers hiervan herstellen?

In een uitgebreide reactie heeft CEO Changpeng Zhao van Binance geprobeerd om de gemoederen te sussen. Hij vindt de aanklacht "onverwacht en onjuist" en verwerpt de beschuldigingen. De koers houdt tot nu toe stand ondanks de druk van handelaren om de prijs naar beneden te pushen, aldus de analisten van Skew. Tussen de zone $26.000 en $24.000 zitten echter nog voldoende kopers, zo oordelen zij.

Cointelegraph citeert handelaar Crypto Tony voegt eraan toe dat het handelspaar BTC/USD niet onder de range is gekomen, waardoor het interessant zou zijn om een shortpositie te openen en daarmee te speculeren op verder verval. Momenteel heeft hij een longpositie openstaan met een stoploss bij $25.500 om verliezen onder dat niveau te voorkomen.

Volgens Stockmoney Lizards is er op dit moment weinig aanleiding om optimistisch te zijn over de korte termijn.

Ondertussen wordt er op cryptotwitter driftig gespeculeerd wat de uitkomst gaat zijn van de Binance aanklacht. Stevent de beurs van CZ & co af op een schikking met de CFTC waarna de rust wederkeert of moeten we rekening houden met een erger scenario? Volgens de bekende twitteraar Petoshi is het een korte termijn gebeurtenis.

Lees meer over:
Bitcoin koers prijs Binance

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties