Galaxy Digital stijgt 13% na overnamedeal

Het aandeel van cryptobedrijf Galaxy Digital is de afgelopen 24 uur met 13% gestegen op de Canadese beurs. Aanleiding is de deal die de investeerder met Argo Blockchain sloot.

Galaxy kocht namelijk de mininglocatie Helios voor 65 miljoen dollar en verstrekt bovendien een lening van 35 miljoen dollar aan Argo. Daarmee is dit Britse miningbedrijf even uit de problemen.

Galaxy Digital is een investeerder in zowel de liquide asset bitcoin, maar ze nemen ook belangen in bitcoin – en cryptobedrijven. Mike Novogratz is een bekende in de Amerikaanse investeringswereld en is CEO van deze beursgenoteerde onderneming uit New York. De aandelen van Galaxy Digital staan genoteerd aan de Toronto exchange.

Lees meer over:
Galaxy Digital

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...