Geldschieter CoinLoan last maximum bedrag in voor bitcoin-opnames

De Europese geldschieter CoinLoan heeft een (tijdelijke) opnamelimiet ingesteld voor klanten. Daarmee gaat het in Estland geregistreerde bedrijf een aantal grote namen achterna.

Opnamelimiet

Ze hebben naar eigen zeggen als kredietverstrekker last van van de huidige onrust op de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bij CoinLoan kunnen klanten leningen aangaan die zijn gedekt door cryptovaluta. Ook kun je rente krijgen op bitcoin die je bij hen stalt. Je kunt ze vergelijken met Celsius, Nexo, BlockFi en andere ‘lenders’.

Ze voegen zich daarmee precies in eenzelfde rijtje van ‘probleemkinderen’. Een aantal van deze spraakmakende cryptobedrijven zitten in financiële problemen.

Volgens CoinLoan veroorzaakten de problemen bij onder meer Celsius, Voyager, BlockFi en Three Arrows Capital een golf van opnames op zijn eigen platform. Dit gaat in een iets te hoog tempo:

“De rente die we betalen over de renterekeningen wordt verkregen door ‘overcollateralized’ leningen aan andere platformgebruikers te verstrekken. Hierdoor komt in sommige gevallen de geschatte datum van een opname van activa van de renterekeningen niet overeen met het afronden van de lening.”

Daardoor heeft het bedrijf de opnamelimiet opgelegd “om de geldstromen in evenwicht te brengen en problemen qua liquiditeit te voorkomen”.

Klanten kunnen nu maximaal $5.000 per etmaal van het platform afhalen.

Marktbrede malaise

CoinLoan distantieert zich wel van andere crypto-hedgefondsen en kredietverstrekkers. Het platform verklaart geen blootstelling te hebben gehad aan Luna, Ether in het staking-smart contract of een van de getroffen bedrijven.

Volgens eigen zeggen (en hun zelf-opgestelde beleid) mogen ze niet in ‘risicovolle activiteiten’ investeren. Het geld van klanten zou veilig zijn.

Zogezegd hebben Vauld en Celsius Network beide opnames van het platform volledig gepauzeerd. Voor BlockFi zou er worden gekeken naar overnames. FTX zou in de markt zijn voor de bailout.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws